Asian taco med grillad tonfisk, sesammajonnäs och picklad chili
Asian taco är en underbar taco med hjärtsallad - basen fylld med härlig grillad tonfisk, picklad chili, grillad avokado och sesammajonnäs. Tonfisken marinerar jag dessutom i soja för att få in finns sälta och asiatiska smaker.
Vad säg som en grillad lammytterfilé med en krämig risotto packad med grillad sommarlök/knipplök? Pricken över i är också några droppar lagrad crema di balsamico som ger en underbar smak till rätten.
Grillat flatbread med bakad tomat, lagrad balsamico, parmesan och ricotta
Vad är då Flatbread? Ja, egentligen är det ett samlingsnamn på fenomenet att toppa ett bröd med olika saker. Alla kulturer har sin variant av flatbread pizza är en variant av det såklart också. I detta fallet köper jag en färdig botten från vanliga mataffären som heter Pinsamia. Den är avlång i formen och ger en härlig krispig botten. Grillar du så använd gärna ett bakstål så att den inte ligger direkt på flammorna.
En härlig rätt med vit sparris, pilgrimsmusslor, hasselnötter och ramslök. För dig som inte är bekant med ramslök så växer det som ogräs på väl utvalda ställen (som Gotland exempelvis) och har en fantastisk ton av lätt vitlök. Otroligt bra att mixa ut i olja och göra en majonnäs på.
En otroligt god och pasta som jag toppar med löjrom. Löjrommen tillför sälta och en fantastikt god smak som sprider sig när du blandar runt pastan på tallriken. Basen är bara brynt smör och schalottenlök men det viktiga här är faktiskt pastan. En så tunn pasta som möjligt är viktigt och gärna en pasta gjord på ägg. Min favorit är Zetas tunna tagliatelle (gjord på ägg) som du hittar i vanliga matbutiker. Jag brukar servera denna goding som en förrätt men går ju såklart att göra som en varmrätt också.
Det finns tusen sätt att göra en burgare på. Bäst tycker jag det blir att grilla eller stela på gjutjärnshäll. I detta fall har jag kört på häll på grillen vilket ger det bästa av två värdar tycker jag. Har du inte tillgång till grill eller häll så funkar den gamle stekpannan bra också.
En enormt god varmrökt laxsallad med sparris på två vis, en god gräddfilssås med gräslök och massa annat gott. Ett måste till sommarens luncher eller middagar.
En shrimp roll som egentligen är en god räkröra i ett rostat briochebröd. Perfekt att göra hemma och ta med sig på picknick eller servera som förrätt på middagen.
En härlig liten toast med en kallrökt laxröra, bakad äggkräm och dill. Äggkrämen kanske låter svår men är busenkel. Tänk på att klämma lite på påsen då och då så att den bakas jämt så får du en silkeslen kräm på äggula med smak av citron. Passar såväl till påsk-, jul- och midsommarbordet. Eller varför inte som en smarrig förrätt?
Denna pasta har allt. Hetta från Nduja, sötma från honung och fyllighet från mascarponen. Nduja kanske inte alla känner till men det är en het bredbar italiensk korv packad med chili. Nu för tiden hittar du denna delikatess på de flesta matbutiker runt charken. En mycket intressant smaksättare som ger en enormt god smak till både tomatsåsen men också som topping på pizza.
Fantastiska kalvfrikadeller i en mustig tomatsås toppat med massor av lagrad parmesan och hackad rucola! Just det sistnämnda är verkligen ett tips värt att notera. Rucola har en härlig pepprig smak men bladen kan ibland vara svåra att äta i en rätt på det här sättet. Därför är det perfekt att hacka ner bladen och toppa som en ört, lättare att äta och vansinnigt gott.