Brand Image

Räktoast med parmesan, selleri, och citron

Här är en variant på en klassisk skagen. Räkorna får sällskap av parmesan, krispig blekselleri, gräslök och lite citron och läggs sedan på en nötigt smörstekt toast. Underbart gott. Röran är även god dagen efter på frukostmackan så gör gärna lite extra.

Så här gör du:

  1. Häll av räkorna och krama ur så mycket vätska du kan. Lägg på skärbräda och hacka grovt. Lägg i en bunke.
  2. Finhacka gräslök och selleri och addera till räkorna.
  3. Riv parmesanen grovt och lägg till räkorna tillsammans med majonnäs. Blanda väl
  4. Smaka upp med lite riven citronzest, citronjuice och lite salt. Ställ i kyl och förvara till servering.
  5. Skär rostbrödet i önskad form. Stek i smör tills gyllene.

Lägg brödet på tallrik. Toppa med lite blandsallad om du önskar annars lägg rökröran rakt på och hugg in.

Klicka här för att ladda ner receptet som pdf >>​

Ingredienser

Liknande rabatter