Dubbel cheeseburgare med rostad vitlök- & tryffelmajonnäs | Smart Senior: Seniorrabatter & Pensionärsrabatter | Smart Senior
SMART SENIOR Logga in
TORSDAG 25 APRIL 2024
Dagens namn: Markus
Grattis alla 20 medlemmar
som heter Markus
Dubbel cheeseburgare med rostad vitlök- & tryffelmajonnäs

Dubbel cheeseburgare med rostad vitlök- & tryffelmajonnäs

Spara i dina favoriter

En grym burgare bestående av två tunna köttpuckar, cheddar och en majonnäs gjord på rostad vitlök och tryffel. Jag brukar främst använda tryffelsalt eftersom smaken blir aningens bättre och att det håller längre än oljan. Tryffelolja funkar också kanon så har du inte tryffelsalt så kommer du få till en god majonnäs ändå.

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 180C. Skär av toppen på den hela vitlöken och slå in i aluminiumfolie så att toppen är öppen (alternativt lägg i en ugnssäker form). Häll lite olivolja över vitlöken och rosta i ugnen minst 30 min men gärna uppåt timman. Täck med folie om den får för mycket färg. Låt svalna helt.
  2. Tryck ut det krämiga innanmätet i vitlöken ner i en behållare för stavmixer. Addera ägget, vinäger och dijon. Mixa tills allt blandat sig. Addera oljan i en strid ström medan du mixar pulsvis tills majonnäsen tjocknar och blir en majonnäs. Smaka upp med tryffelsalt eller tryffelolja, eller lite av båda, samt lite mer vinäger.
  3. Skiva löken tunt och lägg i iskallt vatten.
  4. Forma bollar av färsen som är ca 90gr styck. Hätta upp en panna med lite olja tills den blir rykande het. Lägg i en köttboll och tryck till med ett lock, stekspaden eller vad du nu än har så den blir riktigt platt. Salta och peppra och stek köttet på hög värme, 1-1,5 minuter per sida. Vänd och lägg på ostskivan och stek en minut till. Lägg två köttpuckar på varandra och varmhåll i ugnen på 80C tills alla är klara.
  5. Rosta brödet i brödrost eller i torr panna. Skär saltgurkan i skivor.

Lägg två kött direkt på undersidan av hamburgerbrödet. Lägg majonnäs i locket, lite isad lök och saltgurka. Lägg på locket och hugg in.

Klicka här för att ladda ner receptet som pdf >>​

Smart val - logga in för att ta del av ALLT!

Logga in för att se mer...


Har du glömt lösenord eller användarnamn? Klicka här >>
Inte medlem?
Bli medlem kostnadsfritt!

Bli medlem

- snabbt, enkelt och kostnadsfritt!

Genom att klicka på registrera godkänner jag medlemsvillkoren och Integritetspolicyn

    Ingredienser

    Vintips till detta recept: Langhe Nebbiolo >>

    Receptet är för två personer.

    • Ca 400 gr högrevsfärs (grovmalen)
    • 1 stor hel vitlök
    • 1 ägg
    • 1 msk vitvinsvinäger
    • 1 msk dijonsenap
    • Tryffelsalt eller tryffelolja (eller båda)
    • 1,5-2 dl neutral olja (typ raps eller matolja)
    • 1 st gul lök eller silverlök
    • 4 skivor cheddarost
    • 1 st saltgurka (hel)
    • 2 st Brioche eller potato buns (burgarbröd)

    Bli medlem gratis!

    Nästa steg >>

    Andra populära erbjudanden

    Smart Senior
    Höstig cheeseburgare med kantarell, lök och parmesan

    En smakrik dubbelburgare med kantarell, lök och parmesan.

    Smart Senior
    Grillad caesarsallad med lök och grillad kyckling

    Här är recept på en oklassisk caesarsallad med grillad sallad, grillad lök och grillad kyckling. Jag toppar dessutom detta med ett underbar fröcrunch med kokos och lite äppelsyrad rödkål.

    Smart Senior
    Matig sallad med grillad tonfisk, primörer och dijonnaise

    En matig sallad med grillad tonfisk sommarens primörer, dijonnaise och massa annat gott.

    Smart Senior
    Kryddglaserad, grillad flankstek med tomat- och majssalsa, rostad potatis och aioli

    Denna rätt innehåller en del sötma framförallt från glaze, majs och tomaterna. Aiolin samt noggrann kryddning av framförallt salt bygger bryggan med vinet.