| Smart Senior: Seniorrabatter & Pensionärsrabatter
SMART SENIOR Logga in
MÅNDAG 22 JULI 2024
Dagens namn: Magdalena, Madeleine
Grattis alla 262 medlemmar
som heter Magdalena, Madeleine

Johannesvik Camping & Stugby

I Bohuslän vid Smögen/Kungshamn ligger Johannesvik, hela familjens semesterparadis. Anläggningen är en av Västkustens stora familjeanläggningar. Campingen startades 1957 av Ejde Carlsson efter att upptäckt att flera var intresserade av att tälta på hans gård, Wägga Nordgård. Sedan dess har det bara vuxit och vuxit, lantgården omvandlades till en turistanläggning.

De sista korna försvann 1987 och idag är detta den största campingen i Sotenäs kommun. Anläggningen har ca 350 campingtomter och ett 40-tal stugor, rum i villa Harmoni och företagsboende på ett 27 ha stort område. Under högsäsong rör sig här omkring 1,500 personer varje dag – fler än vad som bor på Smögen! Johannesvik är ett familjeföretag och startades av Eijde Carlsson 1957, nu drivs campingen av sonen Ingvar med familj.

Området består omväxlande av ängs- och skogsmark omgivet av bohuslänska berg och hav. Badplatsen vid Klevekilens naturreservat består av klippor och en vik med sand. Det finns åtta servicebyggnader med all utrustning som kan önskas på en anläggning av toppklass. För motion och sköna promenader finns fina motionsspår och vandringsleder i anslutning till anläggningen. Nordost om Kungshamn finns ett rekreationsområde. Här kan du promenera eller löpträna på motionsspåret som ansluter direkt till Johannesvik. Via spåret kan du ta dig till Kungshamns centrum och också till Väjern där Tumlaren (Sotenäs bad och rehabiliteringsanläggning) ligger. I området finner du de för trakten så typiska kala granitbergen och de frodiga dalgångarna. I nordöstra delen ligger ett naturreservat som består av Klevekilen och dess omgivningar. Här finns ett rikt fågelliv.

Läs mer