Kryddglaserad, grillad flankstek med tomat- och majssalsa, rostad potatis och aioli
Denna rätt innehåller en del sötma framförallt från glaze, majs och tomaterna. Aiolin samt noggrann kryddning av framförallt salt bygger bryggan med vinet.
Denna gång har jag valt att göra en av min frus favoriträtter. Klassiska kalvköttbullar i tomatsås. För att göra dem lite extra goda väver jag in både parmesan, citron och fänkålsfrö vilket ger ett grymt smarrigt resultat.
Grillad entrecote med rödvinskaramelliserad lök och potatisgratäng
När våren nu äntligen är i annalkande sätter vi på grillen och kör en fin tjock skiva entrecote med härliga tillbehör. Löken är en riktig vinnare som är busenkel att göra och som lyfter fram köttets grillsmak på ett bra sätt.
Dubbel cheeseburgare med rostad vitlök- & tryffelmajonnäs
En grym burgare bestående av två tunna köttpuckar, cheddar och en majonnäs gjord på rostad vitlök och tryffel. Jag brukar främst använda tryffelsalt eftersom smaken blir aningens bättre och att det håller längre än oljan. Tryffelolja funkar också kanon så har du inte tryffelsalt så kommer du få till en god majonnäs ändå.
Här är en variant på en klassisk skagen. Räkorna får sällskap av parmesan, krispig blekselleri, gräslök och lite citron och läggs sedan på en nötigt smörstekt toast. Underbart gott. Röran är även god dagen efter på frukostmackan så gör gärna lite extra.
Kanapé med parmesankräm, brända druvor och lagrad balsamicovinäger
En kanapé med parmesankräm och brända druvor. Just det sistnämnda är det nog inte så många som testat det är fantastiskt gott. Genom att rosta en druva i ugnen kommer en helt annan sötma fram och en lite beska som tas upp av parmesanen och blir oemotstådligt god. Testa!
Kycklingbröst med gräddkokt dragonkål och smörstekt ostronskivling
En perfekt förrätt till nyår med stekt kycklingbröst, gräddkokt kål med dragon och senap och smörstekt ostronskivling. Hittar du inte ostronskivling funkar vilken svamp som helst bra.
Övebyröra är en mer elegant typ av skagen skulle man kunna säga. Basen är kräftstjärtar istället för räkor och vi får också in smaker som Västerbottenost och rostad kummin. Otroligt god snitt du garanterat kommer göra om och om igen.
Falukorvtournedos med rödvinsås, svamp, och bränd syltlök
Här lyxar vi till det med en av våra finaste råvaror - falukorv. Kan varmt rekommendera att testa denna rätt men känner du mer för ett långkok kan du ta exakt samma recept men byta korven mot högrev och låta den puttra långsamt i såsen någon timma. Fantastiskt gott!
En grym salcicciapasta med svamp, tomat, vitlök och massa annat gott. Värmande comfort-food när det är som bäst. Gillar du lite hetta kan du också tillsätta lite röd chili i denna så blir den lite het också. En riktigt bra pasta som jag ofta lagar till familjen.