Kycklingbröst med gräddkokt dragonkål och smörstekt ostronskivling | Smart Senior: Seniorrabatter & Pensionärsrabatter | Smart Senior
SMART SENIOR Logga in
TORSDAG 18 APRIL 2024
Dagens namn: Valdemar, Volmar
Grattis alla 90 medlemmar
som heter Valdemar, Volmar
Kycklingbröst med gräddkokt dragonkål och smörstekt ostronskivling

Kycklingbröst med gräddkokt dragonkål och smörstekt ostronskivling

Spara i dina favoriter

En perfekt förrätt till nyår med stekt kycklingbröst, gräddkokt kål med dragon och senap och smörstekt ostronskivling. Hittar du inte ostronskivling funkar vilken svamp som helst bra.

Så här gör du:

  1. Skiva löken tunt och stek i en panna med en klick smör. Stek på medel+ värme i ca 5 min, tillsätt honung och fortsätt steka i 5 min. Tillsätt spetskål och stek vidare några minuter tills den fått lite färg och fallit ihop lite. Tillsätt vitt vin och vatten och koka tills nästan all vätska är borta. Tillsätt grädde, senap och dragon och reducera tills fin krämig konsistens. Smaka av med salt.
  2. Salta kycklingen runt om och stek kycklingen i panna med smör och olja. Tillsätt en klyfta vitlök och stek några minuter på varje sida. Ös kycklingen hela tiden. Antingen steker du klart kycklingen i pannan på låg temp till 67C innertemp eller så lägger du den på ugnsform och bakar klart i ugnen på 150C.
  3. Dra isär svampen och stek i panna med smör tills gyllene. Salta.
  4. Stek brödet i smör eller fettet från den stekta kycklingen. Stek tills gyllene och låt vila på hushållspapper till servering.

Lägg den gräddkokta kålen på brödet, toppa med stekta svampen, kycklingen och parmesan.

Klicka här för att ladda ner receptet som pdf >>​

Smart val - logga in för att ta del av ALLT!

Logga in för att se mer...


Har du glömt lösenord eller användarnamn? Klicka här >>
Inte medlem?
Bli medlem kostnadsfritt!

Bli medlem

- snabbt, enkelt och kostnadsfritt!

Genom att klicka på registrera godkänner jag medlemsvillkoren och Integritetspolicyn

    Ingredienser

    Vintips till detta recept: Candidato Ecologico >>

    Receptet är för två personer.

    • 1 stor skiva Levainbröd
    • 1 kycklingbröst
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 gul lök
    • 1 msk honung
    • 3 nävar grovt strimlad spetskål
    • 0,5 dl vitt vin
    • 0,5 dl vatten
    • 1 dl vispgrädde
    • 1 msk dijonsenap
    • 2 msk torkad dragon
    • Parmesan

    Bli medlem gratis!

    Nästa steg >>

    Andra populära erbjudanden

    Smart Senior
    Höstig cheeseburgare med kantarell, lök och parmesan

    En smakrik dubbelburgare med kantarell, lök och parmesan.

    Smart Senior
    Grillad caesarsallad med lök och grillad kyckling

    Här är recept på en oklassisk caesarsallad med grillad sallad, grillad lök och grillad kyckling. Jag toppar dessutom detta med ett underbar fröcrunch med kokos och lite äppelsyrad rödkål.

    Smart Senior
    Matig sallad med grillad tonfisk, primörer och dijonnaise

    En matig sallad med grillad tonfisk sommarens primörer, dijonnaise och massa annat gott.

    Smart Senior
    Kryddglaserad, grillad flankstek med tomat- och majssalsa, rostad potatis och aioli

    Denna rätt innehåller en del sötma framförallt från glaze, majs och tomaterna. Aiolin samt noggrann kryddning av framförallt salt bygger bryggan med vinet.