Kycklingbröst med gräddkokt dragonkål och smörstekt ostronskivling
En perfekt förrätt till nyår med stekt kycklingbröst, gräddkokt kål med dragon och senap och smörstekt ostronskivling. Hittar du inte ostronskivling funkar vilken svamp som helst bra.
Så här gör du:
- Skiva löken tunt och stek i en panna med en klick smör. Stek på medel+ värme i ca 5 min, tillsätt honung och fortsätt steka i 5 min. Tillsätt spetskål och stek vidare några minuter tills den fått lite färg och fallit ihop lite. Tillsätt vitt vin och vatten och koka tills nästan all vätska är borta. Tillsätt grädde, senap och dragon och reducera tills fin krämig konsistens. Smaka av med salt.
- Salta kycklingen runt om och stek kycklingen i panna med smör och olja. Tillsätt en klyfta vitlök och stek några minuter på varje sida. Ös kycklingen hela tiden. Antingen steker du klart kycklingen i pannan på låg temp till 67C innertemp eller så lägger du den på ugnsform och bakar klart i ugnen på 150C.
- Dra isär svampen och stek i panna med smör tills gyllene. Salta.
- Stek brödet i smör eller fettet från den stekta kycklingen. Stek tills gyllene och låt vila på hushållspapper till servering.
Lägg den gräddkokta kålen på brödet, toppa med stekta svampen, kycklingen och parmesan.
Klicka här för att ladda ner receptet som pdf >>

Ingredienser
