Matig sallad med grillad tonfisk, primörer och dijonnaise | Smart Senior: Seniorrabatter & Pensionärsrabatter
SMART SENIOR Logga in
FREDAG 02 JUNI 2023
Dagens namn: Rutger, Roger
Grattis alla 577 medlemmar
som heter Rutger, Roger
Matig sallad med grillad tonfisk, primörer och dijonnaise

Matig sallad med grillad tonfisk, primörer och dijonnaise

Spara i dina favoriter

En matig sallad med grillad tonfisk sommarens primörer, dijonnaise och massa annat gott.

Så här gör du:

  1. I en bunke för stavmixer blandar du äggula, dijonsenap och vinäger. Mixa tills det blandar sig. Häll i oljan i en strid ström medan du mixar tills du har en lite lösare majonnäs i konstistensen. Smaka upp med salt
  2. Koka riset enligt anvisningarna. Byt gärna vatten mot grönsaksbuljong om du vill men vatten funkar bra det också.
  3. Skär eller bryt av den nedre delen av sparrisen. Gnid in i lite olja och grilla ca 2 min tills de är krispiga men fått lite färg.Dela vårlöken på mitten och gnid in med lite olja. Grilla tills den fått fin färg och lägg på indirekt värme tills den blir lite mjuk men ändå har lite tuggmotstånd.
  4. Gnid in tonfisken i olja och grilla på hög värme 1-2 min på varje sida. Vänd försiktigt och grilla andra sidan ca 1-2 min. Ta av grillen och och salta på båda sidor. Låt vila till rumstemp.
  5. Koka haricots verts eller sockerärtor i vatten ca 1-2 min. Kyl ner i kallt vatten.Koka ägg till önskad innertemp. Både hårdkokt och krämig gula funkar.
  6. Hyvla fänkålen fint på mandolin och lägg i isvatten några minuter. Häll av och låt torka lite så de inte är fulla med vatten.

Lägg salladen i botten av en tallrik, toppa med ris och den isade fänkålen och den grillade löken som du skurit i mindre bitar och blanda runt lite. Lägg på haricots verts, oliver sparris och ägg, klicka ut dijonnäsen och lägg på den grillade tonfisken skuren i skivor. Toppa med lite persilja.

Klicka här för att ladda ner receptet som pdf >>​

Smart val - logga in för att ta del av ALLT!

Logga in för att se mer...


Har du glömt lösenord eller användarnamn? Klicka här >>
Inte medlem?
Bli medlem kostnadsfritt!

Bli medlem

- snabbt, enkelt och kostnadsfritt!

Genom att klicka på registrera godkänner jag medlemsvillkoren

    Ingredienser

    Vintips till detta recept: KWV Sauvignon Blanc >>

    Receptet är för två personer.

    • 2 bitar färsk tonfisk
    • 1 påse blandsallad
    • Svart råris för 2 personer
    • 1 liten fänkål
    • 1 knippe sparris
    • 2 st vårlök med stjälk
    • 1 påse haricots verts eller sockerärtor
    • 1 äggula
    • 2 msk dijonsenap
    • 1 msk vitvinsvinäger
    • 1-2 dl neutral olja (rapsolja eller matolja)
    • 2 st ägg
    • 1 kruka persilja
    • Kalamataoliver

    Bli medlem gratis!

    Nästa steg >>

    Andra populära erbjudanden

    Vinoteket
    Sommarvin hem till dörren - 42% permanent nedsatt pris!

    Vinoteket erbjuder hemleverans av expertutvalda viner med fokus på familjeägda och småskaliga producenter. Beställ leverans med fri frakt hela vägen hem till dörren på en tid som passar dig - inga fler långa köer och tunga kassar!

    Smart Senior
    Kryddglaserad, grillad flankstek med tomat- och majssalsa, rostad potatis och aioli

    Denna rätt innehåller en del sötma framförallt från glaze, majs och tomaterna. Aiolin samt noggrann kryddning av framförallt salt bygger bryggan med vinet.

    Smart Senior
    Spröda oststänger med gräslöksdipp

    En krispig oststång med parmesan och lagrad ost som möter en frisk och fräsch gräslöksdipp med smetana och gräddfil. Perfekt drinktilltugg!