Hasselbackspotatis med löjrom och smetana | Smart Senior: Seniorrabatter & Pensionärsrabatter | Smart Senior
SMART SENIOR Logga in
FREDAG 26 APRIL 2024
Dagens namn: Teresia, Terese
Grattis alla 91 medlemmar
som heter Teresia, Terese
Små lyxiga hasselbackspotatis med löjrom och smetana

Små lyxiga hasselbackspotatis med löjrom och smetana

Spara i dina favoriter

Denna veckan vill jag ge er nyckeln till världens bästa snacks. Små friterade hasselbackspotatisar med löjrom, smetana och dill! Dessa små godingar är har en krispig utsida liknande chips men en krämig insida och är makalöst goda. Dessutom är de busenkla att göra och kommer få er att framstå som superkockar där hemma!

När det kommer till fritering hemma så behöver du inte vara orolig. Jag håller det alltid enkelt och kör i kastrull. Det enda du behöver är en termometer så du ser hur varm oljan är och sen är det bara att köra på. Se dock alltid till att ha ett lock till hands om olyckan är framme. Inspirationen kommer från en av mina favoritkockar, Stefan Ekengren som driver Restaurang Hantverket här i Stockholm.

Till detta serverar vi såklart en fin Champagne i form av Gremillet Cuvée Prestige. Denna ekologiska Champagne kommer i en exklusiv trälåda och är den perfekta presenten till kommande student eller födelsedagar om man så vill. Utbudet av ekologiska Champagne är begränsat vilket göra det extra kul att få rekommendera just Gremillet till denna rätt. Läs mer i mitt dryckestips där jag även länkar till beställningssidan.

Så här gör du:

  1. Skär potatisen så tunt du kan så det blir som en hasselbackpotatis. Lägg potatisen i saltat iskallt vatten i ca 1 timme för att dra ur stärkelserna. Låt potatisarna torka i en handduk så de blir helt torra.
  2. Fritera potatisen på 120-130C i ca 30-40 min eller tills de är helt gyllene. Låt potatisen svalna och rinna av lite på papper.
  3. Toppa med smetana, löjrom och dill.

Försvinnande goda små rackare som man inte kan få nog av. Testa en gång så lovar jag att du kommer bli helt fast, man vill liksom aldrig sluta äta.


Här hittar du Fredagstipset som digitaltidning >>

 

Ingredienser

Receptet är för 6 personer

6 st små färskpotatis eller delikatesspotatis
1-2 msk smetana
1-2 msk löjrom
Dill
Olja till fritering (rapsolja, solrosolja, frityrolja eller liknande)

NYHET! Nu finns Fredagstipset som digitaltidning - läs mer här >>

Bli medlem gratis!

Nästa steg >>

Dryckestips!

Gremillet Cuvée Prestige är en riktigt fin Champagne som är ekologiskt och till ett helt överkomligt pris. Champagnen kommer i en superfin trälåda som lämpar sig som både lagringsbox men också som present. Tonerna av äpplen och citron gör att den passar superbra till dessa små snacks.

Gremillet Cuvée Prestige är på beställningsvara och du kan beställa den till ditt närmsta systembolag >>

Som alkoholfritt alternativ vill jag denna gång tipsa om en superfin must. Ingrid Marie är en frisk äpplemust som är otroligt god. Musten finns på Systembolaget med nummer 1863 och är ett perfekt alternativ för er som inte dricker alkohol.

Logga in för att skriva ut receptet.

Andra populära erbjudanden

Smart Senior
Höstig cheeseburgare med kantarell, lök och parmesan

En smakrik dubbelburgare med kantarell, lök och parmesan.

Smart Senior
Grillad caesarsallad med lök och grillad kyckling

Här är recept på en oklassisk caesarsallad med grillad sallad, grillad lök och grillad kyckling. Jag toppar dessutom detta med ett underbar fröcrunch med kokos och lite äppelsyrad rödkål.

Smart Senior
Matig sallad med grillad tonfisk, primörer och dijonnaise

En matig sallad med grillad tonfisk sommarens primörer, dijonnaise och massa annat gott.

Smart Senior
Kryddglaserad, grillad flankstek med tomat- och majssalsa, rostad potatis och aioli

Denna rätt innehåller en del sötma framförallt från glaze, majs och tomaterna. Aiolin samt noggrann kryddning av framförallt salt bygger bryggan med vinet.