När det kommer till fritering hemma så behöver du inte vara orolig. Jag håller det alltid enkelt och kör i kastrull. Det enda du behöver är en termometer så du ser hur varm oljan är och sen är det bara att köra på. Se dock alltid till att ha ett lock till hands om olyckan är framme. Inspirationen kommer från en av mina favoritkockar, Stefan Ekengren som driver Restaurang Hantverket här i Stockholm.
Till detta serverar vi såklart en fin Champagne i form av Gremillet Cuvée Prestige. Denna ekologiska Champagne kommer i en exklusiv trälåda och är den perfekta presenten till kommande student eller födelsedagar om man så vill. Utbudet av ekologiska Champagne är begränsat vilket göra det extra kul att få rekommendera just Gremillet till denna rätt. Läs mer i mitt dryckestips där jag även länkar till beställningssidan.
Så här gör du:
Försvinnande goda små rackare som man inte kan få nog av. Testa en gång så lovar jag att du kommer bli helt fast, man vill liksom aldrig sluta äta.
Här hittar du Fredagstipset som digitaltidning >>