Brand Image

Hasselbackspotatis med löjrom och smetana

Denna veckan vill jag ge er nyckeln till världens bästa snacks. Små friterade hasselbackspotatisar med löjrom, smetana och dill! Dessa små godingar är har en krispig utsida liknande chips men en krämig insida och är makalöst goda. Dessutom är de busenkla att göra och kommer få er att framstå som superkockar där hemma!

När det kommer till fritering hemma så behöver du inte vara orolig. Jag håller det alltid enkelt och kör i kastrull. Det enda du behöver är en termometer så du ser hur varm oljan är och sen är det bara att köra på. Se dock alltid till att ha ett lock till hands om olyckan är framme. Inspirationen kommer från en av mina favoritkockar, Stefan Ekengren som driver Restaurang Hantverket här i Stockholm.

Till detta serverar vi såklart en fin Champagne i form av Gremillet Cuvée Prestige. Denna ekologiska Champagne kommer i en exklusiv trälåda och är den perfekta presenten till kommande student eller födelsedagar om man så vill. Utbudet av ekologiska Champagne är begränsat vilket göra det extra kul att få rekommendera just Gremillet till denna rätt. Läs mer i mitt dryckestips där jag även länkar till beställningssidan.

Så här gör du:

  1. Skär potatisen så tunt du kan så det blir som en hasselbackpotatis. Lägg potatisen i saltat iskallt vatten i ca 1 timme för att dra ur stärkelserna. Låt potatisarna torka i en handduk så de blir helt torra.
  2. Fritera potatisen på 120-130C i ca 30-40 min eller tills de är helt gyllene. Låt potatisen svalna och rinna av lite på papper.
  3. Toppa med smetana, löjrom och dill.

Försvinnande goda små rackare som man inte kan få nog av. Testa en gång så lovar jag att du kommer bli helt fast, man vill liksom aldrig sluta äta.


Här hittar du Fredagstipset som digitaltidning >>

 

Ingredienser

Liknande rabatter