Rostad rödbeta med blomkålskräm | Smart Senior: Seniorrabatter & Pensionärsrabatter | Smart Senior
SMART SENIOR Logga in
FREDAG 26 APRIL 2024
Dagens namn: Teresia, Terese
Grattis alla 91 medlemmar
som heter Teresia, Terese
Rostad rödbeta med blomkålskräm, fetaost och brynt smör

Rostad rödbeta med blomkålskräm, fetaost och brynt smör

Spara i dina favoriter

En vegetarisk härlig rätt med rödbeta, blomkålskräm, valnötter, fetaost och brynt smör. Perfekt kombination där rödbetans rostade toner blommar ut på ett perfekt sätt. Är du som jag så behåller du skalet på rödbetan kvar eftersom det innehåller mycket smak som annars försvinner. Se till att tvätta betan noga innan bara.

Så här gör du:

  1. Tvätta rödbetan och skär av roten. Lägg på en ugnssäker form och picka skalet lite med en gaffel. Drizzla över lite olja och kör in i ugnen på 200C. Rosta i ugnen ca 30 min, känn med sticka om de är mjuka annars kör du lite till tills de är helt mjuka.
  2. Plocka blomkålen och skär ner buketterna i mindre bitar. Skala potatisen och skär ner i mindre bitar. Lägg blomkål, potatis och 2 st grovt skurna schalottenlökar i en kastrull. Häll på mjölk så det täcker allt och koka upp långsamt. Rör då och då och sjud tills allt är mjukt. Häll av men spara mjölken. Lägg blomkål, potatis och lök i en mixer. Mixa och späd med mjölk tills konsistens av en puré. Smaka av med salt och en skvätt vitvinsvinäger.
  3. Rosta valnötterna i torr panna tills de fått lite färg.
  4. Bryn smöret tills det är gyllene och nötigt.

Lägg krämen i botten, toppa med rödbetan, smulad fetaost, valnötter, syrade löken och krasse. Häll över det brynta smöret och servera.

Klicka här för att ladda ner receptet som pdf >>

Smart val - logga in för att ta del av ALLT!

Logga in för att se mer...


Har du glömt lösenord eller användarnamn? Klicka här >>
Inte medlem?
Bli medlem kostnadsfritt!

Bli medlem

- snabbt, enkelt och kostnadsfritt!

Genom att klicka på registrera godkänner jag medlemsvillkoren och Integritetspolicyn

    Ingredienser

    Vintips till detta recept - SomeZin Zinfandel

    Receptet är för fyra personer.

    • 8 mellanstora rödbetor
    • 1 st fetaost
    • 1 blomkålshuvud
    • 2 st mjölig potatis
    • 1 liter röd mjölk
    • 4 st schalottenlök
    • 0,5 dl ättika
    • 1 dl socker
    • 1 dl vatten
    • 2 dl valnötter
    • 100 gr smör
    • 1 Krasse

    Bli medlem gratis!

    Nästa steg >>

    Andra populära erbjudanden

    Smart Senior
    Höstig cheeseburgare med kantarell, lök och parmesan

    En smakrik dubbelburgare med kantarell, lök och parmesan.

    Smart Senior
    Grillad caesarsallad med lök och grillad kyckling

    Här är recept på en oklassisk caesarsallad med grillad sallad, grillad lök och grillad kyckling. Jag toppar dessutom detta med ett underbar fröcrunch med kokos och lite äppelsyrad rödkål.

    Smart Senior
    Matig sallad med grillad tonfisk, primörer och dijonnaise

    En matig sallad med grillad tonfisk sommarens primörer, dijonnaise och massa annat gott.

    Smart Senior
    Kryddglaserad, grillad flankstek med tomat- och majssalsa, rostad potatis och aioli

    Denna rätt innehåller en del sötma framförallt från glaze, majs och tomaterna. Aiolin samt noggrann kryddning av framförallt salt bygger bryggan med vinet.