Mustig ragu på tre olika sorters kött | Smart Senior: Seniorrabatter & Pensionärsrabatter | Smart Senior
SMART SENIOR Logga in
SÖNDAG 28 APRIL 2024
Dagens namn: Ture, Tyra
Grattis alla 115 medlemmar
som heter Ture, Tyra
Mustig ragu på tre olika sorters kött

Mustig ragu på tre olika sorters kött

Spara i dina favoriter

En riktigt mustig ragu med både nötfärs, salsicciafärs och fläskfärs.

Koka gärna länge runt 4-5 timmar för att få den djup och fin i smaken. Som alltid när man lagar mat med vin så använder man med fördel vinet man ska dricka även i maten.

Så här gör du:

1. Skär ner fläsket i små kuber 1x1 cm. Stek salsiccia-färsen (om korv så dra av skinnet innan du steker färsen) med lite olja i en stekpanna. När salsiccian börjar få lite färg tillsätter du fläsket och därefter köttfärsen och steker den tills den får färg. Tillsätt hackad lök, vitlök, tomatpuré och selleri och låt det svetta några minuter. Lägg allt i en större kastrull.

2. Tillsätt rödvin och låt det koka i 5 min. Tillsätt körsbärstomaterna och köttbuljong. Låt

puttra så länge du orkar, minst 1 timme men gärna 4-5 timmar, på låg värme tills såsen fått bra konsistens.

3. Hacka örterna och blanda ner i köttfärssåsen. Smaka upp salt och svartpeppar och låt det puttra i 10 min till.

Koka pastan och blanda såsen med pastan innan servering. Toppa med parmesan och hugg in.


Klicka här för receptet som pdf för utskrift >>

Smart val - logga in för att ta del av ALLT!

Logga in för att se mer...


Har du glömt lösenord eller användarnamn? Klicka här >>
Inte medlem?
Bli medlem kostnadsfritt!

Bli medlem

- snabbt, enkelt och kostnadsfritt!

Genom att klicka på registrera godkänner jag medlemsvillkoren och Integritetspolicyn

    Ingredienser

    Vintips till detta recept - Gran Feudo >>

    Receptet är för två personer (inkl ett gäng matlådor med ragun).

    Linguini till två personer

    300 gr köttfärs av nöt

    300 gr färsk salsiccia (färdig färs eller färska korvar)

    300 gr grytbitar av fläsk

    2-3 msk tomatpuré

    2 stjälkar selleri

    4 st vitlöksklyftor

    2 medelstora lökar

    1 kruka rosmarin

    1 kruka basilika

    3 dl rödvin

    2 burkar konserverade körsbärstomater

    3 dl köttbuljong (på tärning)

    Parmesan till servering

    Bli medlem gratis!

    Nästa steg >>

    Andra populära erbjudanden

    Smart Senior
    Höstig cheeseburgare med kantarell, lök och parmesan

    En smakrik dubbelburgare med kantarell, lök och parmesan.

    Smart Senior
    Grillad caesarsallad med lök och grillad kyckling

    Här är recept på en oklassisk caesarsallad med grillad sallad, grillad lök och grillad kyckling. Jag toppar dessutom detta med ett underbar fröcrunch med kokos och lite äppelsyrad rödkål.

    Smart Senior
    Matig sallad med grillad tonfisk, primörer och dijonnaise

    En matig sallad med grillad tonfisk sommarens primörer, dijonnaise och massa annat gott.

    Smart Senior
    Kryddglaserad, grillad flankstek med tomat- och majssalsa, rostad potatis och aioli

    Denna rätt innehåller en del sötma framförallt från glaze, majs och tomaterna. Aiolin samt noggrann kryddning av framförallt salt bygger bryggan med vinet.