Ragu Bolognese med Salsicciafärs | Smart Senior: Seniorrabatter & Pensionärsrabatter | Smart Senior
SMART SENIOR Logga in
FREDAG 26 APRIL 2024
Dagens namn: Teresia, Terese
Grattis alla 91 medlemmar
som heter Teresia, Terese
Ragu Bolognese med Salsicciafärs

Ragu Bolognese med Salsicciafärs

Spara i dina favoriter

Nu är det dags för mig att avslöja mitt hemliga knep när det kommer till den perfekta köttfärssåsen. Efter att du provat denna kommer du aldrig någonsin göra något annat igen, jag lovar.

Förutom så hög kvalité som möjligt på alla råvaror heter mitt ess i rockärmen Salsiccia. Blandningen mellan nötfärs och salsiccia i en bolognese är fullkomligt fenomenal och ger ett djup och smak som gör den oemotståndlig. Nu för tiden finns färdig salsicciafärs i vissa butiker, men hittar du inte det går det lika bra att köpa salsiccia i form av färska korvar och då dra av skinnet innan du tillagar dem. Otroligt gott blir det och jag tycker du ska testa detta redan nu till helgen.


Så här gör du:

  1. Stek salsiccia-färsen (om korv så dra av skinnet innan du steker färsen) med lite olja i en stekpanna. När salsiccian börjar få lite färg tillsätter du köttfärsen och steker den tills den får färg. Tillsätt hackad lök, vitlök och selleri och låt det svetta några minuter. Lägg allt i en större kastrull.
  2. Tillsätt rödvin och låt det koka i 5 min. Tillsätt körsbärstomaterna, köttbuljong och grädde. Låt puttra så länge du orkar, minst 1 timme skulle jag säga eller tills såsen fått bra konsistens.
  3. Hacka örterna och blanda ner i köttfärssåsen. Smaka upp salt och svartpeppar och låt det puttra i 10 minuter till.

Koka pastan och blanda såsen med pastan innan servering. Toppa med parmesan och hugg in.

 

Ingredienser

Receptet räcker till 6-8 portioner.

500 gr köttfärs av nöt
500 gr färsk salsiccia (färdig färs eller färska korvar)
2 stjälkar selleri
4 st vitlöksklyftor
2 medelstora lökar
1 kruka rosmarin
1 kruka basilika
2 dl rödvin
2 burkar konserverade körsbärstomater
2 dl köttbuljong (på tärning)
1,5 dl vispgrädde
Parmesan och buffelmozzarella till servering

Bli medlem gratis!

Nästa steg >>

Markus tipsar!

Blandningen mellan nötfärs och salsiccia i en bolognese är fullkomligt fenomenal och ger ett djup och smak som gör den oemotståndlig.

Logga in för att skriva ut receptet.

Andra populära erbjudanden

Smart Senior
Höstig cheeseburgare med kantarell, lök och parmesan

En smakrik dubbelburgare med kantarell, lök och parmesan.

Smart Senior
Grillad caesarsallad med lök och grillad kyckling

Här är recept på en oklassisk caesarsallad med grillad sallad, grillad lök och grillad kyckling. Jag toppar dessutom detta med ett underbar fröcrunch med kokos och lite äppelsyrad rödkål.

Smart Senior
Matig sallad med grillad tonfisk, primörer och dijonnaise

En matig sallad med grillad tonfisk sommarens primörer, dijonnaise och massa annat gott.

Smart Senior
Kryddglaserad, grillad flankstek med tomat- och majssalsa, rostad potatis och aioli

Denna rätt innehåller en del sötma framförallt från glaze, majs och tomaterna. Aiolin samt noggrann kryddning av framförallt salt bygger bryggan med vinet.