När kom du på idén med Swedishfoodie?
Jag har alltid varit intresserad av mat och dryck, enda sedan barnsben faktiskt. Jag följde några liknande konton på Instagram och tänkte en kväll för fyra år sedan att det där vill ju jag också göra. Sagt och gjort – Swedishfoodie startades och antalet följare har växt sedan dess.
TOPPLISTA: Vilka verktyg i köket är ett måste för att lyckas som bäst enligt dig?
Du beskriver dig som mat- och dryckesnörd – vad arbetar du med?
Till vardags arbetar jag på ett kontor – men det är på kvällarna jag lever ut i köket och förvandlas till kock. Mat är min passion och min stora hobby, en hobby som under de senaste åren blivit min sidoverksamhet och som tagit mig in i olika restaurangkök, cateringverksamheter och saluhallar.
Vilka trender ser du i restaurangbranschen? Vad saknar du?
Personligen tycker jag att det öppnas alldeles för många Asian Fusion-restauranger. Jag skulle vilja se mer klassiska restauranger som lyckas skapa vällagad mat i kombination med vår svenska husmanskost.
Tips: Som Smart Seniormedlem kan du ta del av flera fina erbjudanden från bland annat Cervera. Bli medlem i Smart Senior här >>
Vilket är ditt favoritkök?
Åh, definitivt det italienska köket! Jag älskar att kombinera deras goda mat med fantastiska viner.
Favoritrestaurang?
Jag har haft möjligheten att äta på många bra restauranger i flera länder, men än så länge toppar Restaurant Frantzén min lista. Jag är lyrisk varje gång jag varit där. Jag är också nöjd varje gång jag besökt exempelvis Lilla Ego och Hantverket. De är inte på samma nivå som Frantzén, men plånboken är nöjdare efter ett besök där.
TOPPLISTA: Vilka ingredienser bör man se till att man alltid har hemma?
Har du något allmänt tips på hur man blir en bättre kock?
Framförallt är det passionen för mat och en skvätt mod som gör en själv till en bra kock. Att våga testa nya kombinationer, att inte blint följa olika recept varje gång. Provlaga och ha kul i köket helt enkelt.