Räkchips med asiatisk laxtartar
En fantastisk god asiatisk råbiff som jag lägger på ett krispigt räkchips.
Räkchipset känner du nog igen från buffén från den lokala kinakrogen, men om sanningen ska fram så är det en perfekt bärare i detta fall. Jag köper mina räkchips på min lokala asiat-butik men om du inte vill göra egna kan du alltid be att få köpa med dig några från en krog i närheten som har. Jag rekommenderar dock alltid att göra själv för att få så bra smak som möjligt. Testa själv, fantastiskt gott är det - det lovar jag!
Så hör gör du:
- Fritera räkchipsen i het olja i några sekunder tills de vecklat upp sig. Lägg på hushållspapper och pudra över lite paprikapulver.
- Blanda senapen, soja, sesamolja, tunt skivad chili och honung i en skål. Rör runt tills allt blandat sig.
- Blanda majonnäs med sesamolja och smaka upp med sesamolja, soja och lite salt vid behov.
- Rosta sesamfrö i torr panna tills de fått lite gyllene färg.
- Hacka laxen fint och lägg i bunke. Tillsätt hackad koriander och salladslök. Smaka upp med koreanska senapen.
Toppa räkchipset med laxtartaren och toppa med lite rostade sesamfrö.

Ingredienser
