Klassisk kanelbulle med pärlsocker
KANELBULLENS DAG! Kanelbullar är en klassiker till en kopp kaffe, te, varm choklad eller ett glas mjölk. Här är ett recept som ger dig 30-40 stora goda bullar. Vill du ha färre så halverar du bara ingredienserna såklart!
Så här gör du:
- Smält smöret och häll i mjölken. Värm till 37 grader.
- Häll över i stor bunke, blanda i jäst och alla andra ingredienser.
- Låt degen jäsa ca 30 minuter.
- Sätt på ugnen på 220 grader.
- Kavla ut degen, bred på rumsvarmt smör. Strö över rikligt med kanel och socker. Om du vill kan du även strö över hackad mandel.
- Rulla ihop degen, skär i bitar och lägg dom i bullformar.
- Låt jäsa ca 30 minuter.
- Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Och hackad mandel om du vill.
- Grädda ca 10 minuter i 220 grader.
Klicka här för att ladda ner receptet som pdf >>
Receptet är inspirerat av Systrarna Voltaire.

Ingredienser
