Chévre Chaud med rostad rödbeta | Smart Senior: Seniorrabatter & Pensionärsrabatter | Smart Senior
SMART SENIOR Logga in
FREDAG 26 APRIL 2024
Dagens namn: Teresia, Terese
Grattis alla 91 medlemmar
som heter Teresia, Terese
Chévre Chaud med rostad rödbeta, ruccola, honung och rostade pinjenötter

Chévre Chaud med rostad rödbeta, ruccola, honung och rostade pinjenötter

Spara i dina favoriter

Det finns inget äktenskap i världen som är bättre än det mellan chévre och rödbetor. Kombinationen av dessa två råvaror är verkligen den perfekta matchningen. När jag träffade min fru drog jag just denna liknelsen vilket var nära på att resultera i att jag var singel igen. ”Vilken kille refererar sitt perfekta äktenskap till två råvaror!?” hade hon sagt till sin väninna med ett litet hån i rösten. Nu sex år senare klagar hon inte över att få hemlagad mat varje dag och är till min stora glädje nöjd över att hon stannade kvar.

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 200C
  2. Koka rödbetorna mjuka med skal. Kyl av i kallt vatten och tryck bort skalet. Dela i bitar och rosta i ugnen på 200g i 20 min.
  3. Rosta pinjenötterna i torr panna tills de fått lite färg. Lägg i skål och spara till senare.
  4. Stek brödskivorna i olja i panna. Salta lite på varje sida. Lägg brödskivorna på en plåt, lägg på rucola, rödbeta och chévren. Ringla lite honung över osten och kör in i ugnen på 200C grillvärme i 5 min.

Lägg upp brödet med osten på en tallrik och ringla över lite mer honung. Om du har en brännare hemma kan du köra lite med den så att honungen på osten karamelliseras lite. Toppa med pinjenötter och lite rosmarin. Otroligt god rätt man inte kan få nog av. Ge den ett försök, du kommer älska den.

Ingredienser

Receptet är för två personer.

2 st centimetertjocka skivor Chévre
2 st skivor bröd (gärna surdegsbröd)
6 st normalstora rödbetor
1 påse ruccola
1 dl pinjenötter
2 msk honung
1 kruka rosmarin (valfritt)

Bli medlem gratis!

Nästa steg >>

Lite tips!
Denna rätt är den perfekta vardagsmaten men funkar likväl som finmiddag om man lägger upp den lite snyggt på tallriken.

Ett tips när det kommer till rödbetorna är att alltid koka dem med skal och därefter kyla av i kallt vatten. Detta gör att skalet släpper och du kan bara gnida av skalet med handen. En annan fördel är att alla nyttiga ämnen i rödbetan bevaras av skalet och stannar kvar i rödbetan istället för att försvinna ut i vattnet.

Andra populära erbjudanden

Smart Senior
Höstig cheeseburgare med kantarell, lök och parmesan

En smakrik dubbelburgare med kantarell, lök och parmesan.

Smart Senior
Grillad caesarsallad med lök och grillad kyckling

Här är recept på en oklassisk caesarsallad med grillad sallad, grillad lök och grillad kyckling. Jag toppar dessutom detta med ett underbar fröcrunch med kokos och lite äppelsyrad rödkål.

Smart Senior
Matig sallad med grillad tonfisk, primörer och dijonnaise

En matig sallad med grillad tonfisk sommarens primörer, dijonnaise och massa annat gott.

Smart Senior
Kryddglaserad, grillad flankstek med tomat- och majssalsa, rostad potatis och aioli

Denna rätt innehåller en del sötma framförallt från glaze, majs och tomaterna. Aiolin samt noggrann kryddning av framförallt salt bygger bryggan med vinet.