Brand Image

Chévre Chaud med rostad rödbeta

Det finns inget äktenskap i världen som är bättre än det mellan chévre och rödbetor. Kombinationen av dessa två råvaror är verkligen den perfekta matchningen. När jag träffade min fru drog jag just denna liknelsen vilket var nära på att resultera i att jag var singel igen. ”Vilken kille refererar sitt perfekta äktenskap till två råvaror!?” hade hon sagt till sin väninna med ett litet hån i rösten. Nu sex år senare klagar hon inte över att få hemlagad mat varje dag och är till min stora glädje nöjd över att hon stannade kvar.

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 200C
  2. Koka rödbetorna mjuka med skal. Kyl av i kallt vatten och tryck bort skalet. Dela i bitar och rosta i ugnen på 200g i 20 min.
  3. Rosta pinjenötterna i torr panna tills de fått lite färg. Lägg i skål och spara till senare.
  4. Stek brödskivorna i olja i panna. Salta lite på varje sida. Lägg brödskivorna på en plåt, lägg på rucola, rödbeta och chévren. Ringla lite honung över osten och kör in i ugnen på 200C grillvärme i 5 min.

Lägg upp brödet med osten på en tallrik och ringla över lite mer honung. Om du har en brännare hemma kan du köra lite med den så att honungen på osten karamelliseras lite. Toppa med pinjenötter och lite rosmarin. Otroligt god rätt man inte kan få nog av. Ge den ett försök, du kommer älska den.

Ingredienser

Liknande rabatter