Brand Image

Biff Rydberg med smörstekt kantarell

Att stirra ner på en tom tallrik med spår kvar av en Biff Rydberg är bland det värsta jag vet. Jag vill alltid ha mer! Denna rätt må vara enkel men tillfredsställelsen och lyckan efter en portion av denna lyxpytt är total.

Gör så här:

  1. Blanda äggula, dijonsenap, vinäger, svartpeppar, en nypa salt. Tillsätt oljan i en tunn stråle och vispa allt vad du kan tills oljan gått ihop med resterande ingredienser och bildat en krämig konsistens.
  2. Tärna potatis i valfri storlek och stek i panna i mycket smör tills gyllene. Lägg i ugnsform och håll värme i ugnen på 50 grader.
  3. Hacka lök och svetta i panna med mycket smör. Jag gillar att hålla löken mjukstekt men utan att få för mycket färg. Lägg bredvid potatisen i ugnsform och varmhåll i ugn.
  4. Stek kantarellerna i smör och smaka av med salt.
  5. Riv pepparroten och hacka persiljan
  6. Stek eller grilla tärnad oxfilé på hög temperatur tills de fått en fin färg. Ett tips är att inte skära oxfilén för smått utan hålla det i lite större bitar. På detta sätt är det lättare att få en innertemperatur som inte är överstekt, om det nu inte är det man vill ha.

Lägg upp allt på tallrik i snygga rader och toppa med riven pepparrot, dijonnaise och persilja. Jag serverar denna med en kall lager vilket funkar både med och utan alkohol. Annars är ju ett glas rött aldrig fel heller. 

Ingredienser

Liknande rabatter