Uppknäppt jacka är säkrare än stängd | Smart Senior: Seniorrabatter & Pensionärsrabatter | Subaru
SMART SENIOR Logga in
MÅNDAG 04 DECEMBER 2023
Dagens namn: Barbara, Barbro
Grattis alla 1818 medlemmar
som heter Barbara, Barbro
Uppknäppt jacka är säkrare än stängd

Uppknäppt jacka är säkrare än stängd

Spara i dina favoriter

Bilbältet minskar risken för att dödas eller skadas svårt med 40–50 procent. Var därför noga med hur bältet sitter. Undersökningar visar att tjocka kläder kan göra att bilbältet sitter fel.

Bilbältet ska fånga upp kroppen så mjukt som möjligt vid en krock. Det ska samtidigt se till att kroppen inte kastas ur bilen eller slår i inredningen eller inträngande delar. Konstruktionen av bilens övriga säkerhetssystem utgår från att man använder bältet. Utan bilbältet fungerar bilens skyddssystem inte som det är tänkt.

Bältesbandet i bilbältet är inte helt stumt, utan konstruerat för att ge efter något vid belastning. Detta minskar den kraft som bröstkorgen utsätts för då kroppen bromsas upp vid en frontalkrock. För att ytterligare minska den belastning som bröstkorgen utsätts för är bilar i dag utrustade med bilbälten med så kallade kraftbegränsningsanordningar för framsätets sittplatser. Vid krocken kommer därför överkroppen att tillåtas förflyttas framåt en liten bit.

Det är viktigt att det här framkastet blir begränsat och kontrollerat, för att undvika att man slår i ratten eller instrumentpanelen eller andra inredningsdetaljer. Du kan själv påverka detta genom att...

Läs hela artikeln hos Subaru >>

Smart val - logga in för att ta del av ALLT!

Logga in för att se mer...


Har du glömt lösenord eller användarnamn? Klicka här >>
Inte medlem?
Bli medlem kostnadsfritt!

Bli medlem

- snabbt, enkelt och kostnadsfritt!

Genom att klicka på registrera godkänner jag medlemsvillkoren

  Du vet väl att...

  Som Smart Senior får du 5% rabatt när du köper ny Subaru. Läs mer >>​

  Bli medlem gratis!

  Nästa steg >>

  Andra populära erbjudanden

  Smart Senior
  Supergod iskaffe - så här gör du!

  Solen gassar. Svetten lackar. Vad passar inte bättre då än en riktigt kall och god iskaffe? Och dessutom superenkel att göra!

  Smart Senior
  Så här tar du sticklingar!

  Har du en favoritväxt som du vill dela med dig av? Kanske att ge bort som födelsedagspresent, "gå-bort-present" eller som julklapp? Då är sticklingar något för dig!

  Smart Senior
  Rengör fläkten utan kemikalier

  Köksfläkten kan vara en brandfara på grund av allt fett som samlas i dess filter. Rekommendationen är att rengöra fläkten en gång i månaden. Det går snabbt och smidigt med dessa steg - och med bikarbonat blir det dessutom miljövänligt!

  Skärgårdsstiftelsen
  Reportage - Lata och lugna dagar på Rånö!

  Solen står högt på himlen, semesterfirarna flockas och det är full fart i hela södra skärgården. Men lugnet är närmare än du tror.