Sugen på vandringsresa? Apollo tipsar! | Smart Senior: Seniorrabatter & Pensionärsrabatter | Apollo
SMART SENIOR Logga in
FREDAG 14 JUNI 2024
Dagens namn: Håkan, Hakon
Grattis alla 1062 medlemmar
som heter Håkan, Hakon
Sugen på vandringsresa? Apollo tipsar!

Sugen på vandringsresa? Apollo tipsar!

Spara i dina favoriter

Som Smart Senior har du 800 kr rabatt på vandringsresor med Apollo!

Vill du uppleva en aktiv semester med mäktiga naturupplevelser, upptäcka nya spännande miljöer men samtidigt bo på bra hotell med härliga hotellfrukostar och sköna sängar?
Då är detta något för dig!

Apollo har charterresor till flera resmål som passar perfekt för dagsutflykter med vandring och naturupplevelser i fokus. Under sommaren är Zagoria och Lesvos utmärkta val. Zagoria, som ligger i Epirusregionen i västra Grekland, bjuder på en speciell naturupplevelse bland små grekiska bergsbyar. Svindlande vägar tar dig upp till ditt hotell i bergen. Över vattendrag välver sig gamla stenbroar och husen är byggda av karaktäristisk ljus kalksten. Mellan byarna löper ett nätverk av små gator och stigar. Den lugna omgivningen ger perfekt avkoppling under en aktiv semester med mängder av olika vandringsleder i den makalösa naturen.
Lesvos ligger i Egeiska havet och är en av Greklands största öar. Naturen är vacker och omväxlande och du kan vandra genom såväl tallskogar och olivlundar, upp i bergen och genom timjansdoftande dalar eller genom pittoreska byar där gästfriheten är stor.

För vinterresan bjuder Gran Canaria, Teneriffa och Madeira på väldigt goda vandringsmöjligheter.
På Teneriffa, vulkanön med Teide som är Spaniens högsta berg med sina 3 718 meter över havet, är vandring till just vulkanområdet ett givet alternativ. Här finns flera rutter att för att uppleva allt från kala bergstoppar till frodig grönska och fascinerande geologiska klippformationer. Från Teneriffa kan man ta färja över till La Gomera. Här finns nationalparken Garajonay, med världsarvsstatus sedan 1986. I Garajonay växer en av världens äldsta skogar, med växter som kanariska pilträd, lagerträd, stockrosor och annan trolsk grönska och exotiska växter. Dessutom kan molntäcken svepa in från havet, vilket gör att skogen känns extra trolsk. Oavsett om du är nybörjare eller van vandrare kan du hitta bra vandringsleder här.

Gran Canaria är känt för sina fantastiska stränder och det soliga klimatet, men det finns så mycket mer att upptäcka på ön. Vandringslederna på Gran Canaria är otroligt varierade och erbjuder allt från dramatiska bergstoppar till gröna dalar och vulkaniska kullar. Här kan du passera grottor, pittoreska byar och kanske till och med få se några av öns endemiska djur- och växtarter längs vägen på en och samma vandringstur.

Sist ut, men absolut inte minst, är magiska Madeira. Ett skönt klimat, med hög luftfuktighet och perfekt behagliga temperaturer vintertid ger perfekta förhållanden för en underbar vadringsresa. Att vandra på Madeira är en fantastisk upplevelse för naturälskare och friluftsentusiaster. Några av de mest kända vandringsturerna går längs levadorna som ringlar sig längs det böljande landskapet. Levadorna är extraordinära bevattningssystem byggda av lokalborna från 1400-talet och framåt, för att distrubuera vatten till planteringar av sockerrör, bananträd och vingårdar m.m.

Smart Rabattfakta

Som Smart Senior har du 800 kronor per bokning med Apollo!

Rabatten gäller nybokning av paketresa på apollo.se vid bokning senast 30 dagar innan avresa. Kan inte kombineras med andra rabatter eller erbjudanden.

Bli medlem gratis!

Nästa steg >>

Andra populära erbjudanden

Apollo
800 kr rabatt på city- och weekendresor med Apollo

Som är Smart Senior har du 800 kr rabatt på city- och weekendresor med Apollo.

Bergendal
35% rabatt på alla weekendpaket hos Bergendal

Unna dig en weekend på Bergendal vid Edsvikens Strand i Sollentuna. Som Smart Senior får du 35% rabatt på alla weekendpaket hela sommaren!

Hotell Fjällgården
20% rabatt på vandringspaket hos Hotell Fjällgården i Åre

Boka Hotell Fjällgårdens härliga vandringspaket - de fixar allt för den perfekta sommarsemestern! Med detta erbjudande lovar vi er en magisk naturupplevelse, avkoppling och god mat.

Smart Senior
Vandrings- och yogaresa till Ramundberget

​Unik medlemsresa till svenska fjällen - du får upp till 2 000 kronor rabatt!