Stekt gnocchisallad med lökvinägrett, pinjenötter och parmesan

Stekt gnocchisallad med lökvinägrett, pinjenötter och parmesan

Spara i dina favoriter

En enkel men oerhört god stekt gnocchisallad som verkligen poppar i smakerna. Stekt gnocchi med pinjenötter och parmesan är ju ett säkert kort. Tillför lite syra i form av balsamvinäger och citron och härlig schalottenlök så har du en pangmiddag för två.

Så här gör du:

  1. Blanda vinäger, schalottenlök, olivolja, samt saft och skal från citronen med riven vitlök samt salt och peppar.
  2. Rosta pinjenötterna i torr panna tills de fått lite färg.
  3. Koka gnocchin i saltat vatten i 2-3 minuter eller tills potatispastan flyter upp till ytan. Sila av och låt rinna av någon minut. Lägg i stekpanna med lite olja och stek på hög värme tills de fått fin färg.
  4. Lägg gnocchin i en serveringsskål och sväng runt med vinägretten. Addera bladspenat, körsbärstomater delade på mitten, pinjenötter och massa parmesan.

Klicka här för att ladda ner receptet som pdf >>

Smart val - logga in för att ta del av ALLT!

Logga in för att se mer...


Har du glömt lösenord eller användarnamn? Klicka här >>
Inte medlem?
Bli medlem för
endast 20 kr/månad!
När du blivit medlem kan du ta del av alla
rabatter, recept och artiklar på smartsenior.se.
Ingen bindningstid.

Ingredienser

Vintips till detta recept - St Hallet Faith Shiraz >>

Receptet är för två personer.

  • 1 msk balsamvinäger
  • 3 schalottenlökar, strimlade
  • 0,5 dl olivolja
  • Skalet från 1 citron 
  • Saften från ½ citron 
  • 2 klyftor vitlök, rivna 
  • salt
  • peppar
  • 0,5dl pinjenötter
  • 10st körsbärstomater
  • 750 g färsk gnocchi
  • 35 g bladspenat
  • parmesanost, hyvlad

Bli medlem nu!

Nästa steg >>

Andra populära erbjudanden

Förmånspartners - unika Smart Seniorrabatter

Resepartners

Partners

Visa fler partners >