Rödvinsbrässerat högrev med bränd syltlök | Smart Senior: Seniorrabatter & Pensionärsrabatter | Smart Senior
SMART SENIOR Logga in
LÖRDAG 27 APRIL 2024
Dagens namn: Engelbrekt
Grattis alla 4 medlemmar
som heter Engelbrekt
Rödvinsbrässerat högrev med bränd syltlök, champinjoner och potatispuré

Rödvinsbrässerat högrev med bränd syltlök, champinjoner och potatispuré

Spara i dina favoriter

Recept på rödvinsbrässerat högrev som smälter i munnen! Den brända syltlöken är ett magiskt tillbehör som ger rätten en härlig friskhet.

Så här gör du:

  1. Skär köttet i stora bitar så att man får två bitar per person och tärna ner sidfläsket i ca 2x2cm kuber. 
  2. Lägg sidfläsket i kall panna och låt pannan komma upp till medel+ värme. Stek fläsket så det får din färg runt om. Lägg fläsket i en kastrull men spara fettet i pannan. 
  3. Bryn köttet på hög värme så det får rikligt med färg runt om alla bitar. För över köttet till kastrullen. 
  4. Tillsätt en skvätt olja eller smör och tillsätt grovt skuren lök och morot, tomatpurén samt tunt skivad vitlök till pannan och fortsätt fräsa några minuter. Lägg över i kastrullen. Pudra över mjölet och rör runt. 
  5. Tillsätt vinet i pannan och låt det koka några minuter så du får med alla goda rester. Häll ner vin, vatten, fond, soja, timjan, och lagerblad. Låt sjuda på svag värme i 3-4 timmar tills köttet är mört. Ta ut köttet och lägg på en tallrik. Sila såsen ner i en ny kastrull och koka ner till en tät och kraftig sås. 
  6. Låt syltlök rinna av på papper tills den är någorlunda torr. Stek i torr panna tills de fått lite färg här och där och lägg sedan i en skål. Tillsätt en klick smör i pannan och stek svampen som du klyftat ner i mindre bitar. Lägg svampen tillsammans med syltlöken och vänta på servering. Precis innan servering häller du i all svamp och syltlök i såsen och rör om. 
  7. Koka potatisen mjuk, häll av och låt ånga av i 5 min. Pressa potatisen och tillsätt smält smör och varm gräddmjölk. Rör till en pure och smaka av med salt.

Lägg purén och köttet på tallrik och skeda över rejält med sås, syltök och svamp.

Klicka här för att ladda ner receptet som pdf >>

Smart val - logga in för att ta del av ALLT!

Logga in för att se mer...


Har du glömt lösenord eller användarnamn? Klicka här >>
Inte medlem?
Bli medlem kostnadsfritt!

Bli medlem

- snabbt, enkelt och kostnadsfritt!

Genom att klicka på registrera godkänner jag medlemsvillkoren och Integritetspolicyn

    Ingredienser

    Vintips till detta recept - Abbotts & Delaunay Carignan Vieilles Vignes

    • 1 kg högrev i bit 
    • 200 g rökt sidfläsk 
    • 2 schalottenlökar 
    • 3 vitlöksklyftor 
    • 3 morötter 
    • 1 1/2 msk tomatpuré 
    • 4 msk smör 
    • 1 1/2 dl vatten 
    • 2 msk vetemjöl 
    • 5 dl rödvin 
    • 2 msk koncentrerad kalvfond 
    • 1 msk soja 
    • 2 timjankvistar eller torkad timjan (2 kvistar motsvarar 1/2 tsk torkad) 
    • 3 lagerblad 
    • salt 
    • svartpeppar 
    • 3 dl syltlök 
    • 400 gr champinjon 
    • 1 kruka persilja 

    • 600-800 gr mjölig potatis 
    • 1,5-2 dl mjölk eller 50/50 mjölk och grädde
    • 150-200 gr smör

    Bli medlem gratis!

    Nästa steg >>

    Andra populära erbjudanden

    Smart Senior
    Höstig cheeseburgare med kantarell, lök och parmesan

    En smakrik dubbelburgare med kantarell, lök och parmesan.

    Smart Senior
    Grillad caesarsallad med lök och grillad kyckling

    Här är recept på en oklassisk caesarsallad med grillad sallad, grillad lök och grillad kyckling. Jag toppar dessutom detta med ett underbar fröcrunch med kokos och lite äppelsyrad rödkål.

    Smart Senior
    Matig sallad med grillad tonfisk, primörer och dijonnaise

    En matig sallad med grillad tonfisk sommarens primörer, dijonnaise och massa annat gott.

    Smart Senior
    Kryddglaserad, grillad flankstek med tomat- och majssalsa, rostad potatis och aioli

    Denna rätt innehåller en del sötma framförallt från glaze, majs och tomaterna. Aiolin samt noggrann kryddning av framförallt salt bygger bryggan med vinet.