Lohas Viñedos | Smart Senior: Seniorrabatter & Pensionärsrabatter | veckans vintips!
SMART SENIOR Logga in
ONSDAG 24 JULI 2024
Dagens namn: Kristina, Kerstin
Grattis alla 8236 medlemmar
som heter Kristina, Kerstin
Lohas Viñedos

Lohas Viñedos

Spara i dina favoriter

Tempranillo från kultproducenten Pepe Raventós och Lohas Viñedos!

Vinet är en beställningsvara på Systemblolaget >>

Några mil väster om Valencia i sydöstra Spanien ligger Requena där druvorna till Lohas Viñedos växer. Här är det ett soligt medelhavsklimat som tillåter druvorna att få perfekt mognad innan de skördas för hand. Marken är torr och vinrankornas rötter får leta sig djupt för att hitta vatten att producera druvor. Dessa hårda förhållanden är vad som utgör grunden för den komplexa smaken Lohas vinerna besitter. Jordmånen består främst av kalksten med lera, något druvsorterna trivs väldigt bra i då det hjälper dem att binda vatten när det regnar och svalka under nätterna.

När druvorna har skördats avstjälkas dem för att sedan pressas. Jäsningen sker temperaturkontrollerat med max 26 grader och lagras sedan på lerfat innan buteljering.

Vinifieringen är så naturlig som möjlig för att låta de inhemska druvorna uttrycka sig på ett ärligt sätt, det bidrar också till att vinerna är lämpliga för veganer.

Bakom projektet står Pepe Raventós och Chelsea Hoff. Vinet kommer från Spanien och är gjort på ekologiska druvor som växer utan konstbevattning på gamla vinrankor och skördas förhand. I huvudsak är vinet gjort på Spaniens paraddruva Tempranillo (90%) och backas upp av 5% Monastell och 5% Bobal. Det är ett elegant vin fyllt av röda bär, viol, balanserad kryddighet med avrundade tanniner och ett långt härligt avslut som passar utmärkt till medelhavsmat, pasta, grillad fisk vitt och rött kött. Vinet serveras med fördel vid 16-18 grader (gammal rumstemperatur). Vinets energideklaration per 100ml : E=325kJ/78 kcal.

Om vinet

Lohas Viñedos

Artikelnr: 79799
Pris: 139 kr
Volym: 750 ml
Alkoholhalt: 12,5%

Beställ vinet på Systembolaget >>

Servera gärna vinet till Patatas Bravas med mojo rojo >>

Bli medlem gratis!

Nästa steg >>

Andra populära erbjudanden

Smart Senior
Höstig cheeseburgare med kantarell, lök och parmesan

En smakrik dubbelburgare med kantarell, lök och parmesan.

Smart Senior
Grillad caesarsallad med lök och grillad kyckling

Här är recept på en oklassisk caesarsallad med grillad sallad, grillad lök och grillad kyckling. Jag toppar dessutom detta med ett underbar fröcrunch med kokos och lite äppelsyrad rödkål.

Smart Senior
Matig sallad med grillad tonfisk, primörer och dijonnaise

En matig sallad med grillad tonfisk sommarens primörer, dijonnaise och massa annat gott.

Smart Senior
Kryddglaserad, grillad flankstek med tomat- och majssalsa, rostad potatis och aioli

Denna rätt innehåller en del sötma framförallt från glaze, majs och tomaterna. Aiolin samt noggrann kryddning av framförallt salt bygger bryggan med vinet.