Brand Image

Laxtartar med senap, lök och friterad potatis

En smarrig laxtartar som som du bara måste testa!

Denna laxtartar passar till alla tillfällen! 


Så här gör du:

  1. Riv potatisen på den fina delen på ett rivjärn. Lägg den rivna potatisen i en bunke och skölj med kallt vatten. Låt ligga 10 min och häll i finmaskig sil. Krama ur vattnet och lägg potatisen på en handduk. Låt torka helt och fritera i kastrull på 160C tills gyllene. Ta upp och låt droppa av på papper, salta lätt.
  2. Hacka laxen fint och lägg i en skål. Tillsätt fint hackad schalottenlök, purjolök, gräslök, dill, äpple, lite citronzest och senap. Blanda och smaka av med salt.

Lägg tartaren på tallrik. Toppa med riven färsk pepparrot, potatisen och en äggula.

 

Ingredienser

Liknande rabatter