Brand Image

Lammrostbiff med spansk potatissallad

Länderna runt medelhavet har alla sin charm men Italien och Spanien ligger mig absolut varmast om hjärtat, både när det kommer till mat och vin.

Missa inte veckans vintips: El Gran Botánico Alijares >>

Maten vi serverar denna vecka är en spansk potatissallad full med smak toppad med härlig grillad lammrostbiff, en superkombo till veckans vintips, om ni frågar mig!


Så här gör du:

  1. Gnid in paprikan med olja och rosta i ugnen på 200C i 15 min. Låt svalna och skär ner i mindre bitar och lägg i en skål. 
  2. Häll av oljan från kronärtskockan i en skål. Tillsätt ½ pressad citron, en halv riven vitlöksklyfta och smaka upp med rikligt med salt.
  3. Koka potatisen i lätt saltat vatten tills de är mjuka. Skär ner i mindre bitar och lägg i skålen tillsammans med kronärtskockan, kaprisen, hackad salladslök och skivad rödlök till skålen. Tillsätt dressingen du gjorde i steg två och blanda runt.
  4. Grilla lammet till en innertemperatur på 58C. Vill du inte grilla kan du steka lammet runt om i smör och baka klart i ugnen på 180C till innertemperatur på 58C. Låt köttet vila och skär upp i skivor. Smaka upp köttet med salt när du skurit upp, på så sätt blir köttet bra saltat överallt och varje tugga blir perfekt.
  5. Rosta pinjenötter i en torr panna tills de fått lite färg.
  6. Stek pemientos de padron i en panna med lite olja eller grilla på grillen tills de fått lite färg.

Lägg potatissalladen på ett serveringsfat. Toppa ruccola, pinjenötter, pemientos, rosmarin och det grillade köttet.

För att skriva ut receptet, klicka här >>

Ingredienser

Liknande rabatter