Brand Image

Fänkålsrisotto med grillad havskatt

Rätten vi lagar denna veckan är en smakexplosion av örtighet, fin grillad fisk och krämig risotto.

Vintips till denna rätt - Saint Clair Vicar’s Choice Sauvignon Blanc >>

Tips när man gör risotto är att alltid spä lite extra buljong i slutet innan man avslutar med parmesan och en stor klick smör. Då blir den som allra krämigast och godast. Till detta gör vi lite karamelliserad lök och morot för att få en till dimension i rätten.


Så här gör du:

  1. Strimla fänkål och hacka lök och vitlök så smått du kan. 
  2. Lägg fänkål, lök och vitlök i kastrull med olivolja. Svetta några minuter innan du häller i riset och rör om. Låt allt fräsa någon minut men inte så det får färg.
  3. Tillsätt vitt vin och låt det koka in någon minut. Sänk värmen till medel och späd med buljong, lite i taget och rör om. Fortsätt späda med buljong så fort riset börjar bli torrt och upprepa tills riset är klart. Dra kastrullen åt sidan och addera en rejäl klick smör och parmesan. Hacka fänkålsdillen och stjälkarna på löken och lägg i det i risotton. Smaka av med salt.
  4. Skär bort större delen av blasten på löken och dela på mitten. Skär morötter tuggstora bitar. Stek lök och morötter i smör. När de börjar få färg stör du en nypa socker över allt och fortsätter steka någon minut. Lägg på fat till servering.
  5. Torka fisken torr med papper. Häll lite olja över fisken och gnid in den. Grilla på hög värme tills den fått en fin yta. Baka klart i ugnen eller på indirekt värme på grillen tills innertemp på ca 45-50C.

Lägg upp allt på en tallrik och njut.

Klicka här för att skriva ut receptet >>

 

Ingredienser

Liknande rabatter