Chevretoast med lammentrecôte | Smart Senior: Seniorrabatter & Pensionärsrabatter | Smart Senior
SMART SENIOR Logga in
FREDAG 26 APRIL 2024
Dagens namn: Teresia, Terese
Grattis alla 91 medlemmar
som heter Teresia, Terese
Chevretoast med lammentrecôte, rödbetor, kanderade valnötter och örtig sallad

Chevretoast med lammentrecôte, rödbetor, kanderade valnötter och örtig sallad

Spara i dina favoriter

Här är recept på en riktig pangrätt. Jag väljer också att använda proteinet, i detta fallet lamm mer som en smaksättning än som huvudråvara. Kombinationen med de kanderade valnötterna, rödbetan och osten är super. Testa och se själv.

Så här gör du:

  1. Blanda ättika, socker och vatten och rör tills sockret löst sig. Tillsätt skivad rödlök och låt ligga i minst 1h. 
  2. Lägg valnötter i en torr panna och rosta någon minut tills de fått lite färg. Ringla över honung och fortsätt rosta tills de blivit lite karamelliserade. Lägg på en tallrik och låt svalna. Hacka grovt. 
  3. Riv rödbetorna grovt på rivjärn. Torka av med hushållspapper. 
  4. Salta och peppra köttet runt om och stek på hög värme i panna med lite olja och smör. Bryn köttet snabbr runt om tills det fått fin färg. Lägg köttet på plåt och baka i ugnen tills 56C. Låt vila minst 15 min innan du börjar skära upp det i tunna skivor. 
  5. Skär brödet i lämplig tjocklek. Lägg på rivna rödbetor och ringla över lite olivolja. Lägg på plåt och kör i ugnen på 200C i 10 min. Lägg på smulad chevre och kör in i ugnen igen på 5-10 min tills fin färg. 
  6. Mixa sallad, picklad rödlök och rejält med rosmarin i en bunke. Innan servering dressar du salladen med lite olivolja, flingsalt och svartpeppar. Blanda runt och lägg på tallrik. Toppa med valnötterna. 
  7. Lägg toasten bredvid salladen på tallriken och toppa med köttet. Avsluta med att ringla över lite balsamico och hugg in.

Klicka här för att ladda ner receptet som pdf >>

Smart val - logga in för att ta del av ALLT!

Logga in för att se mer...


Har du glömt lösenord eller användarnamn? Klicka här >>
Inte medlem?
Bli medlem kostnadsfritt!

Bli medlem

- snabbt, enkelt och kostnadsfritt!

Genom att klicka på registrera godkänner jag medlemsvillkoren och Integritetspolicyn

    Ingredienser

    Vintips till detta recept - Pascal Costeau Côtes-du-Rhône

    Receptet är för två personer.

    • 200 gr Lammentrecote 
    • 2 st brödskivor (levain eller grekiskt lantbröd eller liknande) 
    • 2 st rödbetor 
    • 2 cm tjocka skivor chevre 
    • 1 dl ättika 
    • 1,5 dl socker 
    • 1,5 dl vatten 
    • Rödlök 
    • Valnötter 
    • 1 msk honung 
    • Machesallad och ruccola eller valfri mix 
    • 1 kruka rosmarin
    • Balsamicovinäger
    • Olivolja, salt, svartpeppar

    Bli medlem gratis!

    Nästa steg >>

    Andra populära erbjudanden

    Smart Senior
    Höstig cheeseburgare med kantarell, lök och parmesan

    En smakrik dubbelburgare med kantarell, lök och parmesan.

    Smart Senior
    Grillad caesarsallad med lök och grillad kyckling

    Här är recept på en oklassisk caesarsallad med grillad sallad, grillad lök och grillad kyckling. Jag toppar dessutom detta med ett underbar fröcrunch med kokos och lite äppelsyrad rödkål.

    Smart Senior
    Matig sallad med grillad tonfisk, primörer och dijonnaise

    En matig sallad med grillad tonfisk sommarens primörer, dijonnaise och massa annat gott.

    Smart Senior
    Kryddglaserad, grillad flankstek med tomat- och majssalsa, rostad potatis och aioli

    Denna rätt innehåller en del sötma framförallt från glaze, majs och tomaterna. Aiolin samt noggrann kryddning av framförallt salt bygger bryggan med vinet.