SMART SENIOR Logga in
Cannelloni med köttfärs, lök, ricotta och tomatsås

Cannelloni med köttfärs, lök, ricotta och tomatsås

Spara i dina favoriter

Cannelloni är pastarullar fyllda med i detta fall nötfärs, ricotta och massor av basilika. De flesta moment i rätten går dessutom att förbereda dagen innan så att du snabbt kan bli klar när det är dags att äta. Cannellonirör hittar du i pastahyllan på de allra flesta matbutikerna.

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
  2. Bryn köttet i olivolja i en stekpanna. Addera finhackad lök, vitlök och oregano och stek på lite till. Låt svalna till rumstemperatur. Tillsätt ricotta och halva krukan basilika som du hackat ner lite grovt. Smaka av så du har bra sälta.
  3. Fräs finhackad lök och vitlök i olivolja några minuter utan att få färg. Tillsätt tomater, vatten, oregano, basilika, salt och peppar. Låt stå och puttra på låg värme i 10 minuter. Kan förberedas innan och förvaras i kylen. Värm sedan till tillagning.
  4. Förbered en ugnssäker form som rymmer alla cannellonirören. Bred ut någon dl tomatsås i botten.
  5. Fyll cannellonirören med köttfärsfyllning. Tips är att fylla en spritspåse eller fryspåse som du klipper ett litet ca 1 cm stort hål i hörnet på och sedan spritsar ut fyllningen i rören med.
  6. Lägg de fyllda cannellonirören i formen sida vid sida i formen på tomatsåsen och toppa med mängder med mozzarella.

Servera cannellonin rykande varm med en härlig grönsallad.

​Klicka här för att ladda ner receptet som pdf >>​

Smart val - logga in för att ta del av ALLT!

Logga in för att se mer...


Har du glömt lösenord eller användarnamn? Klicka här >>
Inte medlem?
Bli medlem kostnadsfritt!

Bli medlem

- snabbt, enkelt och kostnadsfritt!

Genom att klicka på registrera godkänner jag medlemsvillkoren

    Ingredienser

    Vintips till detta recept - Giacosa Fratellis Piemonte Barbera

    Receptet är för två personer.

    • 8-10 cannellonirör
    • 300 gram nötfärs 
    • 2 msk olivolja 
    • ½ gul lök 
    • 1 klyfta vitlök 
    • 1 tsk salt 
    • 2 krm svartpeppar 
    • 4 krm torkad oregano 
    • 1 kruka basilika 
    • ½ burk ricotta
    • 1/2 gul lök 
    • 2 klyftor vitlök 
    • 2 dl vatten 
    • 2 msk olivolja 
    • 1 burk tomater 
    • 400 gram 
    • 4 krm oregano 
    • 10 blad färsk basilika eller 1 msk torkad 
    • 4 krm salt 
    • 1 krm svartpeppar 
    • Riven mozzarella 
    • Valfri grönsallad

    Bli medlem gratis!

    Nästa steg >>

    Andra populära erbjudanden

    Smart Senior
    Recept
    Smørrebrød med kallrökt lax, ägg, citron och pepparrot

    Fantastiskt gott mørrebrød med kallrökt lax, citron och pepparrot. Fräscha smaker som passar otroligt bra på exempelvis midsommarbordet.

    Smart Senior
    Recept
    Het räksnitt med srirasha och koriander

    En underbar kryddstark räksnitt med hetta från srirasha och örtighet från salladslök, koriander och rädisa. Superbra snitt att börja middagen med.

    Smart Senior
    Recept
    Grillad vit sparris och pilgrimsmussla

    En härlig rätt med vit sparris, pilgrimsmusslor, hasselnötter och ramslök. För dig som inte är bekant med ramslök så växer det som ogräs på väl utvalda ställen (som Gotland exempelvis) och har en fantastisk ton av lätt vitlök. Otroligt bra att mixa ut i olja och göra en majonnäs på.

    Vinoteket
    Dryckestips
    Midsommarviner till 32% permanent nedsatt pris

    Vinoteket.com erbjuder hemleverans av expertutvalda viner med fokus på familjeägda och småskaliga producenter. Beställ leverans med fri frakt hela vägen hem till dörren på en tid som passar dig - inga fler långa köer och tunga kassar!