Bakad skrei torsk med vitvinssås | Smart Senior: Seniorrabatter & Pensionärsrabatter | Smart Senior
SMART SENIOR Logga in
TORSDAG 25 APRIL 2024
Dagens namn: Markus
Grattis alla 20 medlemmar
som heter Markus
Bakad skrei torsk med vitvinssås smaksatt med pepparrot, brynt smör och ärtor

Bakad skrei torsk med vitvinssås smaksatt med pepparrot, brynt smör och ärtor

Spara i dina favoriter

En otroligt god torsk med vitvinssås smaksatt med pepparrot, ärtor och brynt smör. En riktig festmåltid du inte får missa. Genom att lägga torsken i rejält saltat vatten får du in sälta och smak i fisken samtidigt som den blir lite fastare i köttet.

Så här gör du:

  1. Lägg fisken i saltat vatten. Vattnet skall vara. Lika salt som havet ungefär. Låt ligga i ca 20 – 30 min. Sätt ugnen på 160C 
  2. Skala och skär ner löken i grova bitar. Lägg i en såskastrull med en klick smör och svetta på medelvärme några minuter. Tillsätt vitt vin och koka till hälften återstår. Tillsätt vatten och buljongtärning och låt koka ner till lite mer än hälften återstår. Mixa slät med stavmixer och tillsätt grädde. Låt sjuda 5 min. Tillsätt fint riven pepparrot efter smak. Jag gillar mycket men du tar så mycket du vill. Låt sjuda ytterligare 10 min. Mixa såsen slät om du vill och red av med maizena om du vill ha den lite tjockare. 
  3. Lägg fisken på hushållspapper och torka av. Lägg på ugnsfast form och klicka på en klick smör på varje bit. Baka i ugnen på 160C till innertemp på ca 50C, ca 10-20 min beroende på tjocklek. 
  4. Koka potatisen mjuk.
  5. Koka ärtor i 2 min. Häll av och lägg i 50gr smör i kastrullen. Sätt tillbaka på plattan och bryn smöret under omrörning tills du fått ett gyllenbrunt smör med nötig doft. Häll tillbaka ärtorna och dra åt sidan.

Krossa den kokta potatisen lätt och lägg på tallrik. På med sås och ärtorna med lite smör.

Klicka här för att ladda ner receptet som pdf >>

Smart val - logga in för att ta del av ALLT!

Logga in för att se mer...


Har du glömt lösenord eller användarnamn? Klicka här >>
Inte medlem?
Bli medlem kostnadsfritt!

Bli medlem

- snabbt, enkelt och kostnadsfritt!

Genom att klicka på registrera godkänner jag medlemsvillkoren och Integritetspolicyn

    Ingredienser

    Vintips till detta recept - Saint Clair Vicar's Choice Barrel Chardonnay

    ​Receptet är för två personer.​​

    • 2 portionsbitar skrei torsk eller torskrygg 
    • Delikatesspotatis för 2 personer 
    • 3 st schalottenlök 
    • 1 dl vitt vin
    • 1,5 dl vatten 
    • 1,5 dl grädde
    • 1 tärning fiskbuljong
    • Färsk pepparrot (efter smak)
    • Ärtor 
    • 50 gr normalsaltat smör
    • 1 kruka dill

    Bli medlem gratis!

    Nästa steg >>

    Andra populära erbjudanden

    Smart Senior
    Höstig cheeseburgare med kantarell, lök och parmesan

    En smakrik dubbelburgare med kantarell, lök och parmesan.

    Smart Senior
    Grillad caesarsallad med lök och grillad kyckling

    Här är recept på en oklassisk caesarsallad med grillad sallad, grillad lök och grillad kyckling. Jag toppar dessutom detta med ett underbar fröcrunch med kokos och lite äppelsyrad rödkål.

    Smart Senior
    Matig sallad med grillad tonfisk, primörer och dijonnaise

    En matig sallad med grillad tonfisk sommarens primörer, dijonnaise och massa annat gott.

    Smart Senior
    Kryddglaserad, grillad flankstek med tomat- och majssalsa, rostad potatis och aioli

    Denna rätt innehåller en del sötma framförallt från glaze, majs och tomaterna. Aiolin samt noggrann kryddning av framförallt salt bygger bryggan med vinet.