Träning & hälsa | Smart Senior: Seniorrabatter & Pensionärsrabatter
SMART SENIOR Logga in
MÅNDAG 04 DECEMBER 2023
Dagens namn: Barbara, Barbro
Grattis alla 1818 medlemmar
som heter Barbara, Barbro

Träning & hälsa

Synoptik
Astigmatism - orsaker, symptom och lösningar

Astigmatism är ett vanligt brytningsfel. Här kan du läsa mer om orsaker, symptom och lösningar.

Synoptik
Ålderssynthet - vad är det egentligen?

Svårt att läsa tidningen på nära håll? Det kan vara ett tecken på att du har ålderssynthet (presbyopi). Läs mer om ålderssynthet, vad det innebär och lösningar.

Samsung
Håll igång vardagsmotionen

I rådande tider är det viktigare än någonsin att hålla igång vardagsmotionen och fysisk aktivitet, även om det kan vara extra utmanande. Vill du ha ett enkelt sätt att hålla igång vardagsmotionen, men även hjälp att hitta stunder för vila?

Träning på Recept
Webinar – Träning för hälsosamt åldrande

Smart Senior och Träning på Recept® bjöd in Smart Seniors medlemmar till ett webinar på temat "Träning för hälsosamt åldrande". Föreläsare var Jesper Aasa, läkare vid Norrtälje sjukhus och grundare av Träning på Recept. Missade du föredraget eller vill du bara se det igen? Här kan du se webinaret i efterhand, hur många gånger du vill!

Scandinavian Venous Centre
Så gör du för att förebygga åderbråck

Visste du att det finns saker i vardagen du kan göra för att förebygga åderbråck? Scandinavian Venous Centre listar det du kan tänka på för att minimera uppkomsten av åderbråck.

Träning på Recept
Akut ryggskott? Det här kan du göra själv

Vid ryggskott är det i regel bra att hitta en viloposition där man har så lite ont som möjligt och efterhand försöka röra sig så mycket det går. Läkningen går nämligen snabbare om du belastar ryggen än om du avlastar den hela tiden.

Smart Senior
Träningstips hemma

På SVT finns många korta träningsövningar med Sofia Åhman - perfekta för hemmaträningen!

Smart Senior
Så här tränar du bäst

Undersökningar visar att nio av tio seniorer (55+) i Sverige tränar regelbundet. Fyra av tio motionerar mer idag än för bara fem år sedan. Det är en oerhört stark, önskad och gynnsam trend, för såväl samhället som seniorerna själva. Men det gäller att träna rätt – här får du praktiska tips på hur man som senior tränar bäst och vad man bör undvika.