Mat och dryck | Smart Senior: Seniorrabatter & Pensionärsrabatter
SMART SENIOR Logga in
MÅNDAG 04 DECEMBER 2023
Dagens namn: Barbara, Barbro
Grattis alla 1818 medlemmar
som heter Barbara, Barbro

Mat och dryck

Skärgårdsstiftelsen
Upplev skärgården

Läs reportaget "Välkommen ut i köket" från Skärgårdsstiftelsens magasin Stångmärket.

Smart Senior
Mat i kristider

I en krissituation handlar det främst om att maten ska ge tillräckligt med energi. När du är frisk kan kroppen egentligen klara sig länge utan mat, men din mentala förmåga försämras snabbt om du inte äter. Du både tänker sämre och mår sämre. Exempel på energirika livsmedel är nötter, frön, mandel, torkad frukt, mörk choklad och energibars. Tänk på att du också kan berika dina maträtter med olja, mjölkpulver, pesto med mera.

Smart Senior
Passion för matlagning - här är tipsen!

Markus Blennow driver ett av Sveriges största matkonto på Instagram, Swedishfoodie. Varje vecka delar han med sig utav fantastiska mat- och dryckestips till Smart Seniors medlemmar. Genom att dela med sig av sina goda recept och dryckestips hoppas Markus ge inspiration till den gamla klassiska vardagsmaten, men också ingjuta mod till att våga testa något nytt.

Smart Senior
Fem av tio har ändrat sina matvanor

Visste du att åtta av tio seniorer i Sverige (+55 år) anser det viktigt att leva ett hälsosamt liv med nyttig kost? På bara fem år har sex av tio seniorer ändrat sina matvanor till det bättre. Ska du bjuda hem en senior på middag ska du hålla dig till torskrygg eller hängmörat kött, vegetariska alternativ gör sig inget besvär om senioren själv får välja. Det visar undersökningen SeniorBarometern.