Läsvärt | Smart Senior: Seniorrabatter & Pensionärsrabatter
SMART SENIOR Logga in
FREDAG 14 JUNI 2024
Dagens namn: Håkan, Hakon
Grattis alla 1062 medlemmar
som heter Håkan, Hakon

Läsvärt

Synoptik
Margareta kombinerar ögonhälsa och mode

Margareta, 60, har haft glasögon sedan tonåren, men det är först på senare år glasögon har blivit en modeaccessoar, vilket passar hennes intresse för mode utmärkt. Dessutom får hon bättre koll på sin ögonhälsa med hjälp av förmånerna som ingår i Synoptiks glasögonabonnemang.

Smart Senior
Supergod iskaffe - så här gör du!

Solen gassar. Svetten lackar. Vad passar inte bättre då än en riktigt kall och god iskaffe? Och dessutom superenkel att göra!

Smart Senior
Så här tar du sticklingar!

Har du en favoritväxt som du vill dela med dig av? Kanske att ge bort som födelsedagspresent, "gå-bort-present" eller som julklapp? Då är sticklingar något för dig!

Smart Senior
Rengör fläkten utan kemikalier

Köksfläkten kan vara en brandfara på grund av allt fett som samlas i dess filter. Rekommendationen är att rengöra fläkten en gång i månaden. Det går snabbt och smidigt med dessa steg - och med bikarbonat blir det dessutom miljövänligt!

Skärgårdsstiftelsen
Reportage - Lata och lugna dagar på Rånö!

Solen står högt på himlen, semesterfirarna flockas och det är full fart i hela södra skärgården. Men lugnet är närmare än du tror.

Subaru
Vinterdäcken räddar liv

Att köra med vinterdäck på vintern är viktigt för trafiksäkerheten. När den första halkan kommer eller när temperaturen kryper under +5 grader har sommardäck inte alls de egenskaper som behövs för att minimera olycksrisken.

Subaru
Halvledarbristen bromsar bilindustrin

Under 2021 introducerades ett nytt begrepp i det Svenska språkbruket: halvledarbrist. All industri vars produkter innehåller elektronik är påverkade. I nyheterna förefaller biltillverkarna dock vara särskilt drabbade med rapporter från många håll att fabriker runt om i världen drar ner på sin produktionstakt eller inför tillfälliga stopp. Varför är det så?

Subaru
Uppknäppt jacka är säkrare än stängd

Bilbältet minskar risken för att dödas eller skadas svårt med 40–50 procent. Var därför noga med hur bältet sitter. Undersökningar visar att tjocka kläder kan göra att bilbältet sitter fel.

Lexly
Det här gäller vid bråk med grannar

Bråk med grannen? Det här är dina rättigheter och skyldigheter. En god grannsämja gör livet lättare, vare sig man bor i hus eller lägenhet. Vad kan då störa den goda stämningen? Nedan får du några exempel på situationer som kan väcka irritation samt vilka skyldigheter och rättigheter du och dina grannar har.

Lexly
Allt du behöver veta om äktenskapsförord

Här får du reda på vad som är viktigt att känna till gällande äktenskapsförord, och när ett sådant avtal kan vara bra att skriva.

Skärgårdsstiftelsen
Upplev skärgården

Läs reportaget "Välkommen ut i köket" från Skärgårdsstiftelsens magasin Stångmärket.

Subaru
Fokus på bilkörning

Vi äter frukost, sminkar oss, gullar med hunden, pysslar om barnen och gör det mesta som inte har med bilkörningen att göra bakom ratten.

Subaru
Högsta säkerhetsbetyget någonsin

Inte enbart bäst i klassen, utan i flera avseenden den hittills säkraste av alla bilar. Det blev facit när helt nya Subaru Outback krocktestades 2021 av Euro NCAP.

Subaru
Så undviker du en viltolycka

Totalt sker nästan 60 000 (58 579 under 2016) rapporterade viltolyckor varje år i Sverige. Det innebär att det i genomsnitt sker en viltolycka var femtonde minut någonstans på våra svenska vägar. Genom att sänka hastigheten, öka uppmärksamheten och vara ute i god tid kan du minska risken att drabbas av en viltolycka.

Lexly
Hur fördelas tillgångarna vid en separation?

Hur fördelas tillgångarna vid en separation? En skilsmässa är aldrig lätt och även juridiken kring den kan verka snårig. Hur skriver man ett bodelningsavtal? Hur delar man upp egendomen? Vad händer med era lån? Vem har rätt till vad? Här reder vi ut vad som gäller.

Synoptik
Astigmatism - orsaker, symptom och lösningar

Astigmatism är ett vanligt brytningsfel. Här kan du läsa mer om orsaker, symptom och lösningar.