Bil | Smart Senior: Seniorrabatter & Pensionärsrabatter
SMART SENIOR Logga in
FREDAG 14 JUNI 2024
Dagens namn: Håkan, Hakon
Grattis alla 1062 medlemmar
som heter Håkan, Hakon
If presenterar – Allt du behöver veta om elbil

Bil

Subaru
Vinterdäcken räddar liv

Att köra med vinterdäck på vintern är viktigt för trafiksäkerheten. När den första halkan kommer eller när temperaturen kryper under +5 grader har sommardäck inte alls de egenskaper som behövs för att minimera olycksrisken.

Subaru
Halvledarbristen bromsar bilindustrin

Under 2021 introducerades ett nytt begrepp i det Svenska språkbruket: halvledarbrist. All industri vars produkter innehåller elektronik är påverkade. I nyheterna förefaller biltillverkarna dock vara särskilt drabbade med rapporter från många håll att fabriker runt om i världen drar ner på sin produktionstakt eller inför tillfälliga stopp. Varför är det så?

Subaru
Uppknäppt jacka är säkrare än stängd

Bilbältet minskar risken för att dödas eller skadas svårt med 40–50 procent. Var därför noga med hur bältet sitter. Undersökningar visar att tjocka kläder kan göra att bilbältet sitter fel.

Subaru
Fokus på bilkörning

Vi äter frukost, sminkar oss, gullar med hunden, pysslar om barnen och gör det mesta som inte har med bilkörningen att göra bakom ratten.

Subaru
Högsta säkerhetsbetyget någonsin

Inte enbart bäst i klassen, utan i flera avseenden den hittills säkraste av alla bilar. Det blev facit när helt nya Subaru Outback krocktestades 2021 av Euro NCAP.

Subaru
Så undviker du en viltolycka

Totalt sker nästan 60 000 (58 579 under 2016) rapporterade viltolyckor varje år i Sverige. Det innebär att det i genomsnitt sker en viltolycka var femtonde minut någonstans på våra svenska vägar. Genom att sänka hastigheten, öka uppmärksamheten och vara ute i god tid kan du minska risken att drabbas av en viltolycka.

Subaru
Att köra en fyrhjulsdriven bil på oplogade småvägar

Hur kör man en fyrhjulsdriven bil på oplogade småvägar?

Subaru
Så ska du agera vid en viltolycka

Eftersöksjägare med uppdraget att spåra trafikskadat vilt.

Subaru
Störst i världen på fyrhjulsdrift

Sedan 1972 har fyrhjulsdrift varit ett signum för Subaru och i stort sett alla deras bilar driver på alla fyra. Subaru tillverkar och säljer över en miljon fyrhjulsdrivna bilar varje år. Det är 50 procent fler än Audi och dubbelt så många som Land Rover, vilket gör dem störst i världen.