Raggmunk med stekt sidfläsk och rårörda lingon

Raggmunk med stekt sidfläsk och rårörda lingon

Matminnen när de är som bäst! Efter mina 4 år i småländska Vimmerby som ung är denna rätt fast i mitt hjärta lika hårt som min egen son. Jag kan nästan tycka lite synd om de som aldrig upplevt en nystekt raggmunk som stekts i fettet från fläsket utblandat med en klick smör. Tillsammans med det salta knapriga sidfläsket och de rårörda lingonen blir denna rätt odödlig i min värld. Är man en riktigt inföding har man även en klick smör till för att riktigt förstöra kolesterolvärdet. Med eller utan en klick smör på tallrikskanten tycker jag definitivt att du ska göra detta snarast. Enkelt, billigt och vansinnigt gott.

Så här gör du:

  1. Blanda lingonen med sockret och en skvätt vatten. Rör och låt stå minst 1 timma. Detta kan med fördel göras dagen innan och förvaras i kyl.
  2. Blanda ägg och mjölk och vispa ihop. Addera mjölet och vispa ihop till en smet. Riv potatis på den fina sidan på rivjärnet och addera till smeten. Behåll gärna skalet på vilket ger mer smak. Låt stå medan du steker fläsket
  3. Stek sidfläsket i en stekpanna, gärna av gjutjärn men en vanlig går också bra. Häll av fettet i en bunke av plast.
  4. Lägg en klick smör och lite stekfett från fläsket i stekpannan. Addera smet och stek din raggmunk gyllene på båda sidor.

Lägg upp på tallriken och njut av de nystekta raggmunkarna. Så gott!

Ingredienser

1 dl mjöl
2 dl mjölk
1 st normalstort ägg
4 st potatisar
200 gr rimmat sidfläsk eller stekfläsk
3 dl lingon
1 dl socker
Smör till stekning

Bli medlem nu!

Nästa steg >>

Lite tips!
Gör dubbel sats så det räcker till matlåda dagen efter också för detta är den perfekta maten att snabbt värma på och sleva i sig. 

Andra populära erbjudanden

Prosecco i trälåda

Prosecco i trälåda

Matua

Matua

Förmånspartners - unika Smart Seniorrabatter

Resepartners

Partners

Visa fler partners >