Toppingen denna gång består av buffelmozzarella, appenzeller, kapris, basilika, parmesan och en härlig tomatsås som jag kramar för hand för att bevara så mycket smak som möjligt.
Vintips till detta recept - Montico >>
Starta i god tid för pizzan mår bra att ligga länge i kylen innan den bakas ut.
Det andra knepet är hur man tillagar pizzan. Ugnen skall stå på det varmaste som går och pizzan ska läggas på en skållhet plåt, eller helst ett bakstål. Jag använder Gourmet Stål som är helt fantastiskt. Har du inget hemma tycker jag du ska investera i ett. Detta göra hela skillnaden vare sig du bakar bröd, bullar eller pizza. Genom att lägga pizzan på ett varmt underlag gör att den får en krispig botten och frasiga kanter. Lägg in plåten eller bakstålet i ugnen på maxvärme i minst 45 min innan du börjar baka.
Klicka här för receptet som pdf för utskrift >>
Så här gör du:
1. Dag 1 kväll: Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt salt, socker och olivolja och rör runt lite. Tillsätt mjölet och knåda degen 10 min i maskin eller 15 min för hand. Degen skall vara mjuk men inte kladdig. Häll lite olivolja i en bunke och lägg i degen, drizzla lite olivolja ovanpå degen också så den inte fastnar i jästningen. Plasta bunken och låt jäsa i rumstemp över natten.
2. Dag 2 morgon: Dela degen i fyra delar och knåda degen lite. Forma runda bullar av degen och lägg i en mindre plastlåda som rymmer alla fyra degarna, degarna ska ligga med lite mellanrum men kommer troligtvis jäsa ihop sedan men det gör inget. Drizzla på lite olivolja över degarna, sätt på locket eller plasta lådan och ställ in i kyl. Låt stå i kyl hela dagen tills det är dags att baka ut dem på kvällen.
3. Sila tomaterna i en sil och plocka ut de hela tomaterna. Spara det som blir över och ha i en köttfärssås eller liknande senare. Tillsätt allaa ingredienser till tomatsåsen och krama för hand så allt mixas och tomaten blir mos.
4. Ta ut degen 30 min innan du ska baka ut den. Ta upp degen på ett lätt mjölat bord och gör dina pizzor. Grädda på maxvärme på din ugn tills de är gyllene och fått fin färg.
Toppa pizzan med lite riven parmesan och några extra basilikablad när den kommer ut.
Smart val - logga in för att ta del av ALLT!
Logga in för att se mer...
Kontrollera dina uppgifter