Lövbiffspasta med svamp | Smart Senior: Seniorrabatter & Pensionärsrabatter | Smart Senior
SMART SENIOR Logga in
TORSDAG 25 APRIL 2024
Dagens namn: Markus
Grattis alla 20 medlemmar
som heter Markus
Lövbiffpasta med svamp, västerbottenost och timjan

Lövbiffpasta med svamp, västerbottenost och timjan

Spara i dina favoriter

Då var det fredag igen och denna vecka kör vi en riktig klassiker som alltid funkar, i alla fall hemma hos oss. God pasta är bland det bästa som finns. Pastan såväl som såsen går att variera i all oändlighet och här det här är verkligen en av mina många favoriter. Lövbiff är egentligen en bit tunt skuret innanlår som i sig inte är ett speciellt roligt kött att steka och äta som det är. Jag tillagar därför min lövbiff så kort tid som möjlig på så hög värme som möjligt så att den precis hinner få en yta och bli varm.

Så här gör du:

  1. Hacka ner svampen i mindre bitar och stek i rikligt med smör tills gyllene. Tillsätt hackad lök och vitlök och låt det steka med någon minut. Tillsätt vitt vin och låt det koka i några minuter så alkoholen försvinner. Tillsätt grädden och låt det koka tills konsistensen är krämig. Smaka av med salt. Låt vila till servering.
  2. Koka valfri pasta enligt anvisningarna.
  3. Stek lövbiffen på en sida i en het panna. Ta upp och lägg på skärbräda. Skiva i strimlor.
  4. Blanda pastan med såsen och lövbiffen och toppa med riven västerbottenost och timjan.

Supergod rätt som uppskattats av alla som ätit den. Det kommer garanterat bli en favorit hemma hos dig också!

 

Ingredienser

Receptet är för två personer.

300 gr lövbiff
2 dl grädde
1 dl vitt vin
2 schalottenlökar
1 liten klyfta vitlök
2-3 dl blandad hackad svamp typ champinjon, kantarell eller vilka du gillar
Västerbottenost att toppa rätten med
1 kruka timjan
200 gram valfri pasta

Bli medlem gratis!

Nästa steg >>

Markus tipsar!
Mitt bästa tips är att steka lövbiffen på hög värme i en torr panna och bara på en sida av lövbiffen. Jag vänder den alltså inte utan låter den gå lite längre på den ena sidan vilket gör att den får en härlig yta, blir tillagad perfekt och inte så torr som den normalt sätt blir om man vänder den. Gör man på detta sätt är det faktiskt ganska trevligt att äta lövbiff bara som den är också. Skiva upp lövbiffen det sista du gör och vänd ner i såsen så alla smaker hinner finna varandra innan du går i med pastan och blandar runt.

Klicka här för att ladda ner receptet >>
(Textlänken fungerar tyvärr inte i appen, klicka istället på den lila knappen "Till köp")

Andra populära erbjudanden

Smart Senior
Höstig cheeseburgare med kantarell, lök och parmesan

En smakrik dubbelburgare med kantarell, lök och parmesan.

Smart Senior
Grillad caesarsallad med lök och grillad kyckling

Här är recept på en oklassisk caesarsallad med grillad sallad, grillad lök och grillad kyckling. Jag toppar dessutom detta med ett underbar fröcrunch med kokos och lite äppelsyrad rödkål.

Smart Senior
Matig sallad med grillad tonfisk, primörer och dijonnaise

En matig sallad med grillad tonfisk sommarens primörer, dijonnaise och massa annat gott.

Smart Senior
Kryddglaserad, grillad flankstek med tomat- och majssalsa, rostad potatis och aioli

Denna rätt innehåller en del sötma framförallt från glaze, majs och tomaterna. Aiolin samt noggrann kryddning av framförallt salt bygger bryggan med vinet.