Dubbel cheeseburgare med krispig lök | Smart Senior: Seniorrabatter & Pensionärsrabatter | Smart Senior
SMART SENIOR Logga in
LÖRDAG 20 APRIL 2024
Dagens namn: Amalia, Amelie
Grattis alla 16 medlemmar
som heter Amalia, Amelie
Dubbel cheeseburgare med krispig lök och tryffelmajonnäs

Dubbel cheeseburgare med krispig lök och tryffelmajonnäs

Spara i dina favoriter

Denna burgare är svår att slå. Enkel, rena smaker och otroligt saftig.

Jag använder här smash-metoden vilket innebär att jag plattar till burgaren så platt jag kan och steker i minimalt med fett på hög värme. På detta sett får köttet en härlig yta av karamelliserat kött som smakar gudomligt. Burgaren toppar vi med krispig silverlök, dubbla cheddarskivor, saltgurka och tryffelmajonnäs. Varje burgare ska ha två skivor kött på sig, den ena steker vi med tunt skivad lök och den andra med senap på klassiskt amerikanskt manér. 


Så här gör du:

  1. Skiva silverlök tunt och lägg i iskallt vatten.
  2. Skär gurkorna på längden i tunna skivor.
  3. Skiva den gula löken så tunt du kan, gärna med mandolin.
  4. Smaka upp majonnäsen med tryffelsalt och/eller tryffelolja.
  5. Rulla färsen till bollar som väger 50 gr styck. Platta till mellan ett smörpapper så tunt du kan och salta ensa sidan. Lägg i burgaren med saltsidan nedåt i het panna med en pytteliten skvätt olja. Stek på hög värme. Medan köttet steker saltar du ovansidan. På den ena burgaren lägger du rejält med tunt skivad gul lök och på den andra ringlar du över lite yellow mustard. Vänd burgarna så att löken och senapen hamnar nedåt, lägg på osten på ovansidan och lägg på ett lock så osten smälter (ca 30 sekunder)
  6. Rosta brödet i ugn eller i pannan tills varmt.

Lägg burgarna på varandra och lägg på bottenbrödet. Toppa med lök, majonnäs, gurka och silverlök. På med locket och hugg in.

 

Smart val - logga in för att ta del av ALLT!

Logga in för att se mer...


Har du glömt lösenord eller användarnamn? Klicka här >>
Inte medlem?
Bli medlem kostnadsfritt!

Bli medlem

- snabbt, enkelt och kostnadsfritt!

Genom att klicka på registrera godkänner jag medlemsvillkoren och Integritetspolicyn

    Ingredienser

    Vintips till detta recept - Prohibition Zinfandel >>

    Receptet räcker till fyra burgare.

    400 gr högrevsfärs av bra kvalitet
    4 st Potatobun eller Brioch hamburgebröd
    1 st silverlök
    8 skivor cheddar av hög kvalitet
    1 st gul lök
    2 dl majonnäs (hemgjord eller Hellmans)
    Tryffelsalt och/eller tryffelolja efter smak
    Yellow mustard
    Hela saltgurkor

    Bli medlem gratis!

    Nästa steg >>

    Andra populära erbjudanden

    Smart Senior
    Höstig cheeseburgare med kantarell, lök och parmesan

    En smakrik dubbelburgare med kantarell, lök och parmesan.

    Smart Senior
    Grillad caesarsallad med lök och grillad kyckling

    Här är recept på en oklassisk caesarsallad med grillad sallad, grillad lök och grillad kyckling. Jag toppar dessutom detta med ett underbar fröcrunch med kokos och lite äppelsyrad rödkål.

    Smart Senior
    Matig sallad med grillad tonfisk, primörer och dijonnaise

    En matig sallad med grillad tonfisk sommarens primörer, dijonnaise och massa annat gott.

    Smart Senior
    Kryddglaserad, grillad flankstek med tomat- och majssalsa, rostad potatis och aioli

    Denna rätt innehåller en del sötma framförallt från glaze, majs och tomaterna. Aiolin samt noggrann kryddning av framförallt salt bygger bryggan med vinet.