Bakad potatis med örtsmör med örtig skagen | Smart Senior: Seniorrabatter & Pensionärsrabatter | Smart Senior
SMART SENIOR Logga in
TORSDAG 18 APRIL 2024
Dagens namn: Valdemar, Volmar
Grattis alla 90 medlemmar
som heter Valdemar, Volmar
Bakad potatis med örtsmör med örtig skagen

Bakad potatis med örtsmör med örtig skagen

Spara i dina favoriter

Bakad potatis är en varm klassiker hos mig. Denna serverad med en krämig skagen på en bädd av plocksallad. Tryck upp potatisen när den är nybakad (akta fingrarna för det är varmt) och lägg ner örtsmöret så det får smälta ner över potatisen. Så gott.

Så här gör du:

  1. Picka hål i potatisen med en gaffel överallt. Lätt på en plåt och baka i ugnen på 200C tills mjuka rakt igenom. Tiden varierar beroende på storlek men mellan 1-2h kan du räkna. Skär ett kryss och tryck upp potatisen lite så du får plats med örtsmöret.
  2. Häll räkorna i ett durkslag eller sil och låt vätskan rinna av. Ta en näve räkor åt gången och krama ur vätskan lite extra så de inte är fulla med vätska. Lägg räkorna på en skärbräda och hacka dem grovt med en kniv. Lägg räkorna i en bunke.
  3. Häll majonnäsen i en skål och addera en nypa salt, en halv fint hackad rödlök, rivet citronskal från en hel citron samt juicen från en tredjedels citron. Rör runt så allt blandar sig. Majonnäsen kan med fördel smaka mycket eftersom den ska blandas och späs ut med räkorna sedan.
  4. Riv pepparrot och hacka en halv kruka dill och blanda med räkorna. Häll i så mycket majonnäs du vill så du är nöjd med konsistensen.
  5. Blanda hackade örter och riven vitlök med det rumsvarma smöret. Smaka av med salt och en skvätt citronjuice.

Servera med en plocksallad som bas tillsammans med den härliga potatisen och skagen.

Klicka här för receptet som pdf för utskrift >>

Smart val - logga in för att ta del av ALLT!

Logga in för att se mer...


Har du glömt lösenord eller användarnamn? Klicka här >>
Inte medlem?
Bli medlem kostnadsfritt!

Bli medlem

- snabbt, enkelt och kostnadsfritt!

Genom att klicka på registrera godkänner jag medlemsvillkoren och Integritetspolicyn

    Ingredienser

    Vintips till detta recept - Masi Masianco >>

    Receptet är för två personer.

    2 st bakpotatisar

    240 gr räkor (Hållö handskalade, Engelsviken handpillede, Ica handskalade, Feldt´s handskalade)

    2-4 msk majonnäs (Hellman's Majonnäs eller hemmagjord)

    1 st citron

    ½ liten rödlök

    1 st pepparrot

    ½ kruka dill

    ½  kruka gräslök

    Örtsmör:

    ½ kruka dill

    ½  kruka gräslök

    1 klyfta vitlök

    100 gr rumstempererat smör

    Bli medlem gratis!

    Nästa steg >>

    Andra populära erbjudanden

    Smart Senior
    Höstig cheeseburgare med kantarell, lök och parmesan

    En smakrik dubbelburgare med kantarell, lök och parmesan.

    Smart Senior
    Grillad caesarsallad med lök och grillad kyckling

    Här är recept på en oklassisk caesarsallad med grillad sallad, grillad lök och grillad kyckling. Jag toppar dessutom detta med ett underbar fröcrunch med kokos och lite äppelsyrad rödkål.

    Smart Senior
    Matig sallad med grillad tonfisk, primörer och dijonnaise

    En matig sallad med grillad tonfisk sommarens primörer, dijonnaise och massa annat gott.

    Smart Senior
    Kryddglaserad, grillad flankstek med tomat- och majssalsa, rostad potatis och aioli

    Denna rätt innehåller en del sötma framförallt från glaze, majs och tomaterna. Aiolin samt noggrann kryddning av framförallt salt bygger bryggan med vinet.