Sloppy Joe | Smart Senior: Seniorrabatter & Pensionärsrabatter | Smart Senior
SMART SENIOR Logga in
LÖRDAG 20 APRIL 2024
Dagens namn: Amalia, Amelie
Grattis alla 16 medlemmar
som heter Amalia, Amelie
Sloppy Joe

Sloppy Joe

Spara i dina favoriter

Denna vecka hugger vi in på en personlig favorit tillsammans med ett fruktigt och smakrikt portugisiskt vin, Periquita.

Veckans vintips - Periquita Original >>

Till detta vin lagar jag en fantastisk rätt som lite kommit i skymundan mot storebror hamburgaren men som är minst lika god, om inte godare. Sloppy Joe är smakrik och fylld med rökig pulled pork som vägs upp av en fräsch coleslaw. Perfekt rätt till vinet som behöver lite kraftigare mat för att balansera rätt. För er som känner att Pulled Pork verkar komplicerat kan jag meddela att det är precis raka motsatsen. Ge köttet lite kärlek precis i början, släng in det i ugnen och glöm bort det i några timmar, svårare än så är det inte. Ett tips om du vill bjuda på detta är att göra köttet dagen innan eller på morgonen. Perfekt att ta fram och bara värma på innan middagen serveras.


Så här gör du:

  1. Stek köttet hårt runt om så de får mycket yta och lägg i en ugnssäker form eller en gjutjärnspanna.
  2. Blanda alla torra ingredienser och gnid köttet. Skär lök och vitlök i mindre bitar och lägg runt om köttet. Tillsätt bbq sås och öl sätt på lock eller folie. Kör in i ugnen på 125C i mellan 3-5h eller tills köttet enkelt går att dela med en gaffel.
  3. Häll vätskan som blir kvar från köttet i en kastrull och koka ner till en tjockare sås. Riv sönder köttet med två gafflar och tillsätt den nerkokta såsen och blanda runt.
  4. Skär ner morot, rödkål, vitkål och grönkål i fina tunna strimlor. Orkar du inte skära kan du använda rivjärn till morot och osthyvel eller potatisskalare till kålen. Blanda med creme fraiche och senap och smaka av med salt, peppar och lite citronjuice.
  5. Stek brödet i lite smör eller rosta i ugn. Lägg på alla ingredienser och hugg in.

Klicka här för att skriva ut receptet >>

Ingredienser

Till veckans vintips >>

Du hittar massor med fler recept och dryckestips här >>

Receptet är för fyra personer.

2 kg fläskkarré utan ben
2 msk flingsalt
2 tsk svartpeppar, nymald
2 msk rökt paprikapulver
1 msk chilipulver
2 gula lökar
1 hel vitlök
500-600 g rökig barbequesås
2 dl ljus öl
2 dl fint skuren morot
2 dl fint skuren rödkål
2 dl fint skuren vitkål
3 dl fint strimlad grönkål
1 dl creme fraiche
1,5 msk dijonsenap
Nymalen svartpeppar
Salt
Saft från citron

Bli medlem gratis!

Nästa steg >>

Andra populära erbjudanden

Smart Senior
Höstig cheeseburgare med kantarell, lök och parmesan

En smakrik dubbelburgare med kantarell, lök och parmesan.

Smart Senior
Grillad caesarsallad med lök och grillad kyckling

Här är recept på en oklassisk caesarsallad med grillad sallad, grillad lök och grillad kyckling. Jag toppar dessutom detta med ett underbar fröcrunch med kokos och lite äppelsyrad rödkål.

Smart Senior
Matig sallad med grillad tonfisk, primörer och dijonnaise

En matig sallad med grillad tonfisk sommarens primörer, dijonnaise och massa annat gott.

Smart Senior
Kryddglaserad, grillad flankstek med tomat- och majssalsa, rostad potatis och aioli

Denna rätt innehåller en del sötma framförallt från glaze, majs och tomaterna. Aiolin samt noggrann kryddning av framförallt salt bygger bryggan med vinet.