Rostad blomkål med chorizomajonnäs | Smart Senior: Seniorrabatter & Pensionärsrabatter | Smart Senior
SMART SENIOR Logga in
TORSDAG 18 APRIL 2024
Dagens namn: Valdemar, Volmar
Grattis alla 90 medlemmar
som heter Valdemar, Volmar
Rostad blomkål med chorizomajonnäs

Rostad blomkål med chorizomajonnäs

Spara i dina favoriter

En kombo från himlen! Om ni aldrig ätit blomkål med chorizomajonnäs har ni verkligen missat något. Om du frågar min fru är denna rätt en av topp 3 av allt jag lagat till henne.

Rostad blomkål som får gå länge och hel i ugnen och en het majonnäs gjord på fettet från chorizo är verkligen en oslagbar kombination. Om du gör majonnäsen själv kan du byta ut fettet mot lite av oljan, medan om du köpt Hellman´s så kan du blanda i den rakt i. Denna rätt är supergod som den är men om du vill göra den matigare kan du addera en stekt kycklingfilé eller en bit stekt halloumi. 


Så här gör du:

  1. Lägg blomkålen på en ugnsfast form och kleta in hela med smöret. Salta lite över hela och stoppa in i ugnen på 200C. Efter 20 min kan du börja ösa blomkålen med smöret då och då och har du för lite fett i formen för att ösa kan du lägga på lite till så det smälter ner över. Ös var 10 minut ungefär tills blomkålen är klar. Tar mellan 40 min-1h beroende på storlek. Stick in en liten kniv för att känna om den är mjuk i mitten, då är den klar.
  2. Ta bort skinnet på korven och dela köttet i småbitar. Lägg köttet i en stekpanna tillsammans med en skvätt olivolja och stek på medelvärme tills korven fått lite färg. Ta upp korven och lägg på papper och häll fettet i en skål. När fettet är rumsvarmt blandar du i majonnäsen och vispa kraftigt. Först ser den ut som den spricker men fortsätt vispa så går den ihop. Smaka va med salt och en skvätt vitvinsvinäger.
  3. Rosta solrosfröna i en torr panna tills de fått lite färg. Salta fröna medan de är varma.

Lägg upp på tallrik och toppa med den krispiga chorizon, majonnäsen, rostade fröna, riven parmesan och lite örtig krasse. Ät som det är eller servera med en bit kyckling eller halloumi.

Ingredienser

Receptet är för två personer

1 st litet ekologiskt blomkålshuvud
50 gr smör
2 st färska chorizokorvar
1 dl majonnäs (hemgjord eller Hellman's majonnäs)
0,5 dl solrosfrö
Parmesan
4 st salladslökar
Krasse

Bli medlem gratis!

Nästa steg >>

Markus tipsar!

Om du gör majonnäsen själv kan du byta ut fettet mot lite av oljan, medan om du köpt Hellman´s så kan du blanda i den rakt i.

Logga in för att skriva ut receptet.

Andra populära erbjudanden

Smart Senior
Höstig cheeseburgare med kantarell, lök och parmesan

En smakrik dubbelburgare med kantarell, lök och parmesan.

Smart Senior
Grillad caesarsallad med lök och grillad kyckling

Här är recept på en oklassisk caesarsallad med grillad sallad, grillad lök och grillad kyckling. Jag toppar dessutom detta med ett underbar fröcrunch med kokos och lite äppelsyrad rödkål.

Smart Senior
Matig sallad med grillad tonfisk, primörer och dijonnaise

En matig sallad med grillad tonfisk sommarens primörer, dijonnaise och massa annat gott.

Smart Senior
Kryddglaserad, grillad flankstek med tomat- och majssalsa, rostad potatis och aioli

Denna rätt innehåller en del sötma framförallt från glaze, majs och tomaterna. Aiolin samt noggrann kryddning av framförallt salt bygger bryggan med vinet.