Biff Rydberg med lätt karamelliserad lök och dijonnaise | Smart Senior: Seniorrabatter & Pensionärsrabatter | Smart Senior
SMART SENIOR Logga in
TORSDAG 25 APRIL 2024
Dagens namn: Markus
Grattis alla 20 medlemmar
som heter Markus
Biff Rydberg med lätt karamelliserad lök och dijonnaise

Biff Rydberg med lätt karamelliserad lök och dijonnaise

Spara i dina favoriter

Min variant av den svensk klassiker Biff Rydberg, kommer inte med den klassiska senapsgrädden, utan en krämig dijonnaise och lätt karamelliserad lök.

Vintips till denna rätt - Maison Louis Max Grande Cuvée Rouge >>

Oemotståndligt gott såväl till vardag som fest. Och för att du ska slippa skära ner dyr oxfilé kan jag väl skicka med dig att till denna rätt kan du lätt gå på lite billigare oxfilé om du vill. Fråga efter putsbitar som ändå ska slängas eller köp någon billigare vakuumpackad bit, det kommer bli supergott ändå.


Så här gör du:

  1. Tärna potatisen och skär ner löken i mindre bitar.
  2. Stek löken på medelvärme i smör i 10 min. Strö över en nypa salt och en nypa socker och fortsätt steka tills löken fått lite gyllene färg. Lägg åt sidan till servering.
  3. Stek potatisen i smör på lite mer än medelvärme tills mjuk och lite gyllene. Salta.
  4. Blanda äggulor och dijon och vispa i oljan. Smaka av med salt och svartpeppar
  5. Riv pepparroten på fina delen på rivjärnet.
  6. Skär köttet i större kuber. Stek köttet på hög värme någon minut per sida så den får rejäl yta. Ett tips är att ha kötet kylskåpskallt tills det är dags att steka, på så vis kan du steka längre och hårdare och ändå få dem lite medium.

Lägg allt på tallriken och toppa med hackad persilja och lite svartpeppar. Underbart gott!

 

 

Ingredienser

Vintips till denna rätt - Maison Louis Max Grande Cuvée Rouge >>

Receptet är för två personer.

400 gr oxfilé
4-6 potatisar
2 st gula lökar
1 färsk pepparrot
2 äggulor
2 msk dijon
0,5-1 dl neutral olja
1 kruka persilja
Smör att steka i
Svartpeppar och salt

Bli medlem gratis!

Nästa steg >>

Andra populära erbjudanden

Smart Senior
Höstig cheeseburgare med kantarell, lök och parmesan

En smakrik dubbelburgare med kantarell, lök och parmesan.

Smart Senior
Grillad caesarsallad med lök och grillad kyckling

Här är recept på en oklassisk caesarsallad med grillad sallad, grillad lök och grillad kyckling. Jag toppar dessutom detta med ett underbar fröcrunch med kokos och lite äppelsyrad rödkål.

Smart Senior
Matig sallad med grillad tonfisk, primörer och dijonnaise

En matig sallad med grillad tonfisk sommarens primörer, dijonnaise och massa annat gott.

Smart Senior
Kryddglaserad, grillad flankstek med tomat- och majssalsa, rostad potatis och aioli

Denna rätt innehåller en del sötma framförallt från glaze, majs och tomaterna. Aiolin samt noggrann kryddning av framförallt salt bygger bryggan med vinet.