Tre härliga veckor i Andalusien

undefined

Den första avgången sålde slut på rekordtid. På mindre än 24 timmar var första avgången av medlemsresan till Andalusien med Scandorama fullbokad och ytterligare avgångar sattes in. Totalt var det ett par hundra Smarta Seniorer som under tre veckor i mars fick njuta av Spaniens sköna värme och solsken.

I resan ingick även fem utflykter; ett besök i bergsstaden Ronda som är en av Spaniens mest dramatiskt belägna städer på en klippa högt över den bråddjupa ravinen El Tajo, en rundvandring i Malaga med besök på Piccassomuséet, guidning och flanering i exklusiva Marbella, vinprovning i den vackra vita staden Mijas samt Gibraltar med den legendariska kalkklippan The Rock som är drygt 400 meter hög.

Bra och lättsam stämning
Redan efter de första dagarna märktes det att stämning i gruppen var lättsam och att nya bekantskaper knöts. Tina från Smart Senior var med under första veckan och hade förmånen att träffa och prata med många av resenärerna. Ett par var Jan och Gun-Britt Lövdal från Stora Skedvi i Dalarna som säger så här när de kommit hem igen.

– Resans upplägg passade oss perfekt! Vi träffade nya människor och njöt hela tiden. Att resa ifrån snö och kyla och komma till ljuset och möta våren var fantastiskt. Vi trodde att tre veckor skulle bli lång tid men vi hade fullt upp med nya vänner och guidade utflykter.

– Det var en mycket prisvärd resa med bra mat och läget var helt perfekt. Vi åker gärna med på liknande resor igen och har redan rekommenderat Smart Senior till våra vänner, säger Jan och Gun-Britt Lövdal.

Mycket nöjda med resan
Inger Bengtsson reste tillsammans med sin man och ett par vänner och även de tyckte att resan var mycket bra – bra tidpunkt, längden på resan, priset och ut­flykterna.

– Utflykterna, busstransporterna och guiderna var jättebra. Vi uppskattade u­tflykterna till Ronda och Mijas mest. Förutom de fem utflykter som ingick i resan gjorde vi egna turer till Grenada och Alhambra som var en gammal dröm för mig. Stämningen i gruppen var bra och även om vi hade resesällskap så lärde vi känna andra i gruppen. Vi gör gärna liknande resor igen och har även rekommenderat detta för våra vänner, säger Inger Bengtsson.

Nya medlemsresor planeras
Under hösten och vintern 2017 kommer nya medlemsresor att arrangeras. Bland annat upprepas denna succéresa till Andalusien med avgångar i september samt medlemsresor till Malta och en resa till Galicien & Baskien. För mer information se smartsenior.se/medlemsresor

SMART SENIOR • EXTRA SMART NR 2 • MAJ 2017
AV: TINA SVENSSON

Guldpartners - exklusiva rabatter

Resepartners

Partners

Visa fler partners >