Så funkar privatleasing – och därför älskas det

Så funkar privatleasing – och därför älskas det


Sällan har en trend slagit till så hårt och så snabbt i bilbranschen som privatleasing! Under 2016 har siffrorna för personer som leasar sin bil stigit till nästan 25 procent, nu är alltså nästan var fjärde ny bil privatleasad. Så hur funkar det att leasa en bil? Och varför har det blivit så populärt? Här är svaren.

1. Slipp lån – slipp kontantinsats. När man köper bil behöver man ofta ta lån med en kontantinsats på 20 procent, vilket kan bli en avsevärd summa som ska betalas direkt. Det slipper du vid privatleasing. Allt du behöver göra är att betala en fast månadsavgift.

2. Inga oförutsedda utgifter. I månadshyran ingår vald modell, finansiering , värdeminskning och service enligt generalagentens rekommendationer. Dessutom kan du göra tillval som exempelvis försäkring och vinterhjul. Allt är framräknat utifrån kundens val av löptid där standarden är 36 månader, och en körsträcka på 4 500 mil.

3. Ingen oro för värdeminskning. När bilägaren säljer sin bil efter några år, kan det vara svårt att i förväg veta hur mycket den har minskat i värde. Med privatleasing behöver man inte fundera på värdeminskningen, eftersom man helt enkelt lämnar tillbaka bilen till återförsäljaren efter att avtalet har gått ut (normalt efter tre år).

4. Du slipper sälja bilen. Om du tycker att det är krångligt att sälja din bil, med de samtal som behöver föras med exempelvis återförsäljare eller privatpersoner, då underlättar privatleasingen. Du lämnar bara tillbaka bilen till bilsäljaren, och den tar en titt på att inget onormalt slitage har fö- rekommit, sedan kan du åka hem – enkelt.

5. Du kan enkelt förnya dig. Om du tycker om nya bilar och gärna testar nya modeller är privatleasing perfekt. Du leasar den i 36 månader och sedan kan du starta en ny avtalsperiod med en helt ny bil. Läs mer på hyundai.se/privatleasing.

Som Smart Senior får du en exklusiv rabatt på flera av Hyundais bilmodeller i Sverige, läs mer om det här >>

SMART SENIOR • EXTRA SMART NR 4/2016 • NOVEMBER 2016 

Guldpartners - exklusiva rabatter

Resepartners

Partners

Visa fler partners >