Tradition, kvalitet och nytänk – avgörande i Reh Kendermanns framgångssaga

Med kärlek till goda viner och en tydlig tanke för att lyckas, grundades det som idag är Reh Kendermann, tillika en av Tysklands modernaste vinproducenter. Bland vinerna finns Black Tower, Tysklands mest sålda vin, som nu även lanserats i vegansk tappning.

Det var i Mosel 1920 som Carl Reh med mycket passion för goda viner grundade handelsbolag för druvor, must och vin. Några år senare byggde han sin första stora vinfabrik. Nytänk och kvalitet var redan då två viktiga parametrar samtidigt som företaget växte till en av de största vinproducenterna i Europa.

Tysklands mest sålda vin
Idag är det tredje generationen som driver Reh Kendermann, fortfarande med samma mantra som vid starten – att producera och sälja viner av högsta kvalitet. Och trots sin långa tradition är vinproducenten en av de modernaste i Tyskland, både vad gäller teknologi och produktion. Bland vinerna finns Black Tower, Tysklands mest sålda vin. Framgången sitter i konsten att utveckla vinet över tid, utan att förändra den karaktäristiska smaken. Det har Black Tower lyckats med ända sedan lanseringen 1967. 
Nu, snart 50 år senare säljer Black Tower fler flaskor än någonsin, i hela 35 länder.

Veganskt i ny design och årgång 
Lagom till sommaren lanserades en ny årgång och design på Black Tower Rivaner, som dessutom är veganvänlig. Att vinet är veganskt betyder att producenten inte använder animaliska produkter i klarningsprocessen. Vin kan ibland innehålla till exempel äggprotein och gelatin. Med en tydlig symbol på förpackningarna är det numera enkelt både för veganer och allergiker att njuta av det friska och fruktiga vinet.

undefined

SMART SENIOR • EXTRA SMART NR 3/2016 • AUGUSTI 2016

Guldpartners - exklusiva rabatter

Resepartners

Partners

Visa fler partners >