Nyhet med sherryprofil från Box

I april i år kom den första utgåvan i Box nya produktserie 2nd Step Collection. Serien vill med ett antal buteljeringar visa på utvecklingen av Box singel malt whisky som nu gått in i en ny fas med whisky från större fat.

 

Den första buteljeringen fick ordningsnumret 01 och var en 100% rökig, bourbonlagrad whisky. 2nd Step 01 fått många fina vitsord och belönades bland annat med ett silveromnämnande av den kräsna smakpanelen i den internationella stortidningen Whisky Magazine.

Den nya utgåvan 2nd Step Collection 02 är istället en sherrylagrad whisky, något som många whiskyälskare runt om i världen håller extra högt. – Vi har många fina sherryfat i våra lagerhus och jag vill med den här buteljeringen visa lite på vad de redan nu presterar, berättar destillerichef Roger Melander.

Box Destilleri ligger i Bjärtrå vid Ångermanälvens strand och har haft produktionen i destilleriet igång sedan 2010 vilket innebär att det fortfarande är mycket ung whisky som buteljeras. Medelåldern på ingående whisky är ca 4,5 år berättar Roger, vilket i whiskysammanhang är mycket ungt. Men även med sin unga smakprofil har destilleriet hittills rönt mycket stor uppmärksamhet ute i whiskyvärlden. Utvecklingen i de drygt 7 000 faten som vilar i de stora lagerhusen imponerar på expertisen.

Premiär på Systembolaget i september Den nya utgåvan 2nd Step Collection 02 buteljeras i 50 cl flaskor och börjar säljas via Systembolagets beställningssortiment den 5 september. Artikelnumret är 85833-02 och priset landar på 747 kr. Under hösten kommer destilleriet att presentera flera spännande buteljeringar via Systembolagets kanaler. Du följer det senaste runt Box Destilleri och deras produkter på boxwhisky.se

undefinedundefined

Boka in din egna Whiskyprovning eller besök destilleriet unikt erbjudanden för Smarta Seniorer >>

SMART SENIOR • EXTRA SMART NR 3/2016 • AUGUSTI 2016

Guldpartners - exklusiva rabatter

Resepartners

Partners

Visa fler partners >