SMART SENIOR Logga in
Nytt och exklusivt vaccin mot bältros hos Svea Vaccin!

Nytt och exklusivt vaccin mot bältros hos Svea Vaccin!

Spara i dina favoriter

Bältros är en sorts fortsättningssjukdom på vattkoppor: Efter att du blivit frisk från vattkoppor så försvinner inte viruset ur kroppen, utan det stannar kvar livet ut. Bältros är en utvecklad virusform av vattkoppor och alla som har haft vattkoppor kan alltså få bältros.

Viruset kan bli aktivt igen när ditt immunförsvar är lågt, men ofta är det i övrigt friska personer som drabbas. Det är vanligt med utslag och blåsor som gör ont, de sitter ofta på ett område på ena sidan av kroppen som ett bälte. Bältros kan även orsaka postherpetisk neuralgi, dvs. nervsmärta som kan leda till långvarigt lidande.  

Det drabbar främst dig som är över 50 år och det bästa sättet att skydda sig mot bältros och mot bältrosassocierade nervsmärtor, är att vaccinera sig. Risken för långvarig smärta ökar med åldern.

CDC rekommenderar att alla friska över 50 år vaccinerar sig mot bältros med Shingrix. Det nya förbättrade vaccinet skyddar till mer än 90% mot bältros och finns hos oss Svea Vaccin fr o m april 2020. Två doser Shingrix med två mån intervall ger minst 8 års skydd för äldre över 70 år och immunnedsatta och över 90% minskad risk för sjukdomen. Hittills över 40 miljoner vaccinerade med Shingrix mest i USA, Kanada och Europa.

Svea Vaccin har 37 mottagningar runt om i hela Sverige. Hos dem finns läkare och sjuksköterskor med speciell kompetens inom vaccin och sjukdom. 

Det är alltid drop-in, du kommer alltså precis när det passar dig. Prata med Svea Vaccin så hjälper de dig med information, råd och vaccinering. Varmt välkommen!

Hitta en mottagning

Svea Vaccin har 37 mottagningar runt om i hela Sverige. Det är alltid drop-in, du kommer alltså precis när det passar dig.

Bli medlem gratis!

Nästa steg >>

Andra populära erbjudanden

Björn Borg
Träning
Sommarrea hos Björn Borg - upp till 40% rabatt!

Passa på att fynda kalsonger, trosor, kläder, skor & accessoarer på Björn Borgs stora sommarrea! Upp till 40% rabatt på utvalda artiklar.

Apotek Hjärtat
Apotek
15 + 20% rabatt på solskydd hos Apotek Hjärtat!

Just nu är det viktigt att skydda huden från solen. Just nu får du 20% rabatt på solskydd hos Apotek Hjärtat när du köper 2 solprodukter, plus 15% rabatt som Smart Senior.

Åhléns
Inredning
Upp till 50% rabatt på utvalda varor hos Åhléns!

Fynda varor med upp till 50% rabatt på hem & inredning, dammode, herrmode, barn & ungdom, och skönhet!

eStore
Mat & Dryck
10% rabatt på hela köpet hos eStore!

Som Smart Senior får du 10% rabatt på eStores breda sortiment!