Dubbel cheese med yellow mustard majonnäs | Smart Senior: Seniorrabatter & Pensionärsrabatter | Smart Senior
SMART SENIOR Logga in
FREDAG 19 APRIL 2024
Dagens namn: Olaus, Ola
Grattis alla 209 medlemmar
som heter Olaus, Ola
Dubbel cheese med yellow mustard majonnäs och karamelliserad lök

Dubbel cheese med yellow mustard majonnäs och karamelliserad lök

Spara i dina favoriter

Det finns tusen sätt att göra en burgare på. Bäst tycker jag det blir att grilla eller stela på gjutjärnshäll. I detta fall har jag kört på häll på grillen vilket ger det bästa av två värdar tycker jag. Har du inte tillgång till grill eller häll så funkar den gamle stekpannan bra också.

Så här gör du:

  1. Skala löken och skiva 1,5 lökar i strimlor. Den sista halvan hackar du fint och lägger i en skål till servering. Lägg den skivade löken i stekpanna med en rejäl klick smör. Stek på medelvärme och rör då och då. Efter ca 15-20 min när löken fått lite färg tillsätter du en rejäl nypa socker och en vanlig nypa salt. Rör runt och fortsätt steka några minuter på medelvärme. När löken fått en djup guldig färg tillsätter du 2msk vatten eller öl om du har och låter löken steka vidare tills löken stekt torr igen. Tillsätt en lite skvätt vinäger och stek löken torr igen. Lägg i skål och spara till servering.
  2. Blanda majonnäs med senapen. Smaka av med salt. • Väg upp 4x100gr av köttet och rulla till bollar. Lägg på den glödheta hällen eller stekpannan och tryck till köttet med något platt så att köttet blir rejält platt. Låt steka en minut eller två så att du får en rejäl stekyta. Vänd och lägg på ost på alla 4 köttpuckar. Stek 1 min till och lägg på en puck på den andra så du får 2 puckar på varandra. En dubbel helt enkelt.
  3. Rosta brödet. Smeta majonnäs på bottenbrödet. Toppa med fint strimlad sallad, köttet, karamelliserad lök, rå hackad lök, skivad gurka och majonnäs. På med locket och hugg in.

Klicka här för att ladda ner receptet som pdf >>​

Smart val - logga in för att ta del av ALLT!

Logga in för att se mer...


Har du glömt lösenord eller användarnamn? Klicka här >>
Inte medlem?
Bli medlem kostnadsfritt!

Bli medlem

- snabbt, enkelt och kostnadsfritt!

Genom att klicka på registrera godkänner jag medlemsvillkoren och Integritetspolicyn

    Ingredienser

    Vintips till detta recept - Burger Wine >>

    Receptet är för två personer.

    • 400 gr grovmald högrevsfärs
    • 2 st gula lökar
    • 4 msk majonnäs (hemgjord eller Hellman's
    • 1 msk yellow mustard
    • ½ msk dijonsenap
    • 1st saltgurka
    • Socker
    • Salt
    • Vitvinsvinäger
    • Isbergssallad
    • Cheddarost

    Bli medlem gratis!

    Nästa steg >>

    Andra populära erbjudanden

    Smart Senior
    Höstig cheeseburgare med kantarell, lök och parmesan

    En smakrik dubbelburgare med kantarell, lök och parmesan.

    Smart Senior
    Grillad caesarsallad med lök och grillad kyckling

    Här är recept på en oklassisk caesarsallad med grillad sallad, grillad lök och grillad kyckling. Jag toppar dessutom detta med ett underbar fröcrunch med kokos och lite äppelsyrad rödkål.

    Smart Senior
    Matig sallad med grillad tonfisk, primörer och dijonnaise

    En matig sallad med grillad tonfisk sommarens primörer, dijonnaise och massa annat gott.

    Smart Senior
    Kryddglaserad, grillad flankstek med tomat- och majssalsa, rostad potatis och aioli

    Denna rätt innehåller en del sötma framförallt från glaze, majs och tomaterna. Aiolin samt noggrann kryddning av framförallt salt bygger bryggan med vinet.