Brand Image

Bifftataki med soja, sesam och krossade jordnötter

Här bjuder jag på en otroligt god asieninspirerad rätt som passar både till förrätt och varmrätt.

Serveras den som varmrätt skulle jag servera med lite härligt nykokt jasminris som suger upp alla goda smaker. Som alltid gäller det att lägga mycket vikt vid råvarorna så se till att köpa en bra bit kött, gärna från charken eller kötthandlaren.

Superenkelt och vansinnigt gott. Testa det nu till helgen, du kommer inte ångra dig.


 Så här gör du:

  1. Blanda soja, sesamolja, socker, ingefära, chili, vitlök och juicen från en halv lime. Rör så sockret löser sig. Låt stå minst 30 minuter.
  2. Ta ut biffen från kylen 1 timme innan och låt bli rumstempererad. Stek hel på högsta värme i pyttelite olja i cirka 1 minut på varje sida. Ta upp och låt svalna. Skär tunna skivor av köttet.
  3. Hacka (krossa) jordnötter, koriander och salladslök.

Lägg köttet på en tallrik, häll på sojasåsen och låt dra 5 minuter. Toppa med jordnötter, koriander och salladslök.

Ingredienser

Liknande rabatter